Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Zahraničie

Jediná svedkyňa vraždy Borisa Nemcova odcestovala na Ukrajinu

Na snímke ukrajinská modelka Anna Durycká v Kyjeve. Foto: TASR/AP Photo

Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí.

Moskva 3. marca (TASR) - Ukrajinská modelka Anna Durycká, hlavná svedkyňa vraždy opozičného ruského politika Borisa Nemcova, odcestovala z Moskvy do Kyjeva. Informovala o tom dnes agentúra TASS s odvolaním sa na ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí.

"Anna Durycká práve odletela do Kyjeva," uviedol na Twitteri hovorca ukrajinského rezortu diplomacie.



Durycká v pondelok pre nezávislý televízny kanál Dožď povedala, že nevidela vraha, ktorý Nemcova zastrelil v piatok večer, keď spolu išli po moste neďaleko Kremľa.

"Necítim sa dobre... nikoho som nevidela. Neviem, odkiaľ prišiel, stál mi za chrbtom," povedala Durycká o vrahovi alebo vrahoch populárneho opozičného politika.


Durycká ďalej uviedla, že je od Nemcovovej vraždy pod neustálym dohľadom a pravdepodobne sa nebude môcť zúčastniť ani na jeho pohrebe, ktorý je naplánovaný na dnes. Jediné, čo si podľa vlastných slov želá, je vrátiť sa za matkou na Ukrajinu.

"Mám absolútne právo opustiť územie Ruskej Federácie. Nie som podozrivá. Som svedkyňa, ktorá poskytla svedeckú výpoveď, a urobila som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som pomohla pri vyšetrovaní," povedala Durycká.