Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Nemcov bol pred vraždou na večeri s priateľkou, nič podozrivé nevidela

Na snímke ukrajinská modelka Anna Durycká v Kyjeve. Foto: TASR/AP Photo

Vôbec jej údajne nenapadlo, že by ich počas cesty po moste, kadiaľ išli do Nemcovovho bytu, niekto mohol sledovať.

Moskva 2. marca (TASR) - Priateľka zavraždeného opozičného politika Borisa Nemcova, ukrajinská modelka Anna Durycká uviedla, že nevidela vraha, ktorý Nemcova zastrelil v piatok večer, keď spolu išli po moste neďaleko Kremľa. Informovala o tom agentúra Reuters.


Durycká pre nezávislý televízny kanál Dožď povedala, že na chvíle, ktoré nasledovali po Nemcovovom zastrelení, si veľmi nepamätá, ale počas spoločnej večere, ktorú spolu absolvovali v reštaurácii s výhľadom na Červené námestie si nevšimla nič podozrivé. Vôbec jej údajne nenapadlo, že by ich počas cesty po moste, kadiaľ išli do Nemcovovho bytu, niekto mohol sledovať.

"Nebudem odpovedať na otázky o tom, čo sa na tom moste stalo. Nechcem o tom hovoriť," uviedla Durycká a dodala, že je vo veľmi ťažkom psychickom stave a o incidente už nechce hovoriť.



"Necítim sa dobre... nikoho som nevidela. Neviem, odkiaľ prišiel, stál mi za chrbtom," povedala Durycká o vrahovi alebo vrahoch populárneho opozičného politika.

Durycká ďalej uviedla, že je od Nemcovovej vraždy pod neustálym dohľadom a pravdepodobne sa nebude môcť zúčastniť ani jeho pohrebu, ktorý je naplánovaný na utorok. Jediné, čo si podľa vlastných slov želá, je vrátiť sa za matkou na Ukrajinu.

"Mám absolútne právo opustiť územie Ruskej Federácie. Nie som podozrivá. Som svedkyňa, ktorá poskytla svedeckú výpoveď, a urobila som všetko, čo bolo v mojich silách, aby som pomohla pri vyšetrovaní," uviedla na margo vyšetrovania Nemcovovej vraždy Durycká, pričom podotkla, že ju príslušníci ruskej polície údajne z bezpečnostných dôvodov nechcú samu nikam pustiť.