Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Skupina Eagles of Death Metal prvýkrát prehovorila po útokoch v Paríži

Obeť útoku leží zakrytá na chodníku pred sálou Bataclan v piatok, 13. novembra 2015 Foto: TASR/AP

Americká kapela mala v piatok 13. novembra práve začať koncert v parížskom klube Bataclan, keď došlo ku krvavým útokom na viacerých miestach francúzskej metropoly vrátane tohto klubu.


New York 18. novembra (TASR) - Členovia americkej rockovej skupiny Eagles of Death Metal oznámili, že po parížskych útokoch sú už doma a v poriadku. "Sme zhrození a stále sa pokúšame vyrovnať s tým, čo sa stalo vo Francúzsku," uviedla skupina v dnes zverejnenom vyhlásení.

Americká kapela mala v piatok 13. novembra práve začať koncert v parížskom klube Bataclan, keď došlo ku krvavým útokom na viacerých miestach francúzskej metropoly vrátane tohto klubu. Počas noci hrôzy v Paríži bolo pri útokoch zabitých 129 ľudí a zranenia utrpelo vyše 350 ďalších osôb, pripomenula tlačová agentúra AP.

"V myšlienkach a srdciach sme predovšetkým s naším bratom Nickom Alexandrom, s našimi druhmi z nahrávacej spoločnosti Thomasom Ayadom, Marie Mosserovou a Manu Perezom a so všetkými priateľmi a fanúšikmi, ktorým vzali v Paríži život, ako aj s ich priateľmi, rodinami a milovanými," napísala skupina vo vyhlásení.

While the band is now home safe, we are horrified and still trying to come to terms with what happened in France. Our...

Posted by Eagles Of Death Metal on Wednesday, November 18, 2015


Eagles of Death Metal vydali minulý mesiac nový album Zipper Down a boli na európskom turné. Skupina uviedla, že všetky koncerty sú až do odvolania zrušené.

"Hoci sme ponorení do žiaľu nad obeťami, fanúšikmi, rodinami, občanmi Paríža a všetkými, ktorých zasiahol terorizmus, sme hrdí na to, že stojíme spolu s našou novou rodinou, teraz zjednotenou spoločnou láskou a súcitom," napísala skupina.

Eagles of Death Metal vznikla v roku 1998 v meste Palm Desert v americkom štáte Kalifornia. Josh Homme, jeden zo zakladateľov tejto skupiny a líder kapely Queens of Stone Age, nebol na koncerte v Paríži.

Eagles of Death Metal ukončili vyhlásenie poďakovaním "francúzskej polícii, FBI a americkému aj francúzskemu ministerstvu zahraničných vecí a obzvlášť všetkým tým, čo boli s nami na ground zero a zo všetkých síl si počas nepredstaviteľného utrpenia navzájom pomáhali. Znova sa ukázalo, že láska zatieňuje zlo".