Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Zahraničie

Počet obetí lavíny v zasypanom hoteli Rigopiano je už 15

Na snímke z 20. januára 2017 talianski horskí záchranári vyťahujú ženu z hotela Rigopiano, ktorý zasypala lavína. Foto: TASR/AP

Lavína zasypala hotel Rigopiano v strednom Taliansku minulý týždeň. Ďalších 15 osôb je stále nezvestných.

Farindola 24. januára (TASR/Tablet.TV) - Na 15 mŕtvych stúpol počet obetí lavíny, ktorá minulý týždeň v noci na štvrtok zasypala hotel Rigopiano v strednom Taliansku. Ďalších 14 osôb zostáva stále nezvestných. Informovala o tom BBC.

Počet obetí stúpol na 15 po tom, ako záchranári dnes ráno lokalizovali šesť ďalších mŕtvych tiel. Z hotela sa podľa talianskej agentúry ANSA doposiaľ poradilo zachrániť 11 osôb. Podľa agentúry AP je však zachránených len deväť ľudí.



Záchranárov povzbudil ešte v pondelok nález troch živých šteniatok v kotolni hotela. Vďaka tomu sa domnievali, že ešte existuje šanca na nájdenie ďalších preživších. Upozorňovali však aj na to, že k nálezu došlo ďaleko od miesta, kde by sa podľa ich domnienok mali nachádzať nezvestné osoby.



Lavína zavalila budovu v stredotalianskom regióne Abruzzo 18. januára, keď ľudia spali. Hotel zasypalo až 60.000 ton snehu. Prvé pohreby zosnulých sa konajú už dnes.