Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Zahraničie

Zamestnanec podniku: Vrah bezhlavo strieľal dôchodcov, štamgastov

KOMBO snímka. Podnik Družba v Uherskom Brode a pietna spomienka. Foto: TASR

Šialený strelec v uherskobrodskej reštaurácii vyvraždil väčšinou dôchodcov, štamgastov, ktorí tam chodili doobeda na pivo. Pre ČT24 to povedal zamestnanec podniku Martin Polák.

Uherský Brod 25. februára (Teraz.sk) - Šesťdesiattri ročný vyšinutý chlap, ktorý včera naobed v uherskobrodskom podniku Družba zabil osem ľudí a potom aj sám seba, nemal s obeťami žiadny osobný vzťah. "Začal strieľať bezhlavo, hneď ako prišiel. Bolo to ako na jatkách. Boli to dôchodcovia, štamgasti, čo chodia doobeda," povedal pre ČT24 zamestnanec podniku Martin Polák.

Fotogaléria z Uherského Brodu



Obete mali podľa neho jednoducho smolu, že v nesprávnom čase sedeli na nesprávnom mieste. On sám mal šťastie, včera si čerpal voľno. V reštaurácii prišli o život siedmi muži a jedna žena. "Účtovníčka, ktorá u nás ani nesedí, bola tam na obede," povedal. Polákova kolegyňa z podniku je s ťažkými zraneniami hospitalizovaná. Podľa hovorkyne uherskobrodskej nemocnice Dany Lipovskej je jej stav vážny, ale zlepšuje sa, už sa prebrala z umelého spánku. Dĺžku liečby však odhadla na "týždne".

"Je mi z toho zle," priznal sa pre ČT24 viditeľne šokovaný Polák. Ťažko zranená kolegyňa je podľa neho "bezkonfliktný typ" a výborne s ňou vychádzal. Ak by zhodou okolností včera nemal voľno, mohol byť na jej mieste on.

O páchateľovi povedal, že síce býval "dvesto metrov" od neho, vôbec ho však nepoznali. "Tento tam v živote nechodil," povedal Polák s tým, že nejaký exces by očakával skôr od manželky páchateľa. "Jeho žena je vyšinutá, občas vykrikuje po víkendoch," poznamenal. Manželka páchateľa sa včera zabarikádovala v byte, v týchto chvíľach už je hospitalizovaná na psychiatrii.