Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Zahraničie

Pred duelom Ligy majstrov v Dortmunde vybuchli 3 nálože, zápas zrušili

Okno na autobuse Dortmundu je poškodené po výbuchu pred štvrťfinále Ligy majstrov proti AS Monaco v Dortmunde. Foto: TASR/AP
Na snímke nemeckí policajti a fanúšikovia stoja pred futbalovým štadiónom Signal Iduna Park v Dortmunde v utorok 11. apríla 2017. Foto: TASR/AP

Nemecká polícia vyšetruje okolnosti i motív, ktoré viedli k synchronizovaným explóziám. Zapojila dron, skúma, či sa v okolí nenachádzajú ďalšie výbušniny.

Dortmund 11. apríla (TASR/Teraz.sk) - Úvodné stretnutie štvrťfinále futbalovej Ligy majstrov 2016/2017 medzi Borussiou Dortmund a AS Monako sa odohrá v náhradnom termín v stredu 12. apríla o 18.45 h. Krátko pred pôvodne plánovaným utorňajším výkopom (20.45) vybuchli v nemeckom meste neďaleko autobusu hostiteľského tímu tri nálože. O pol deviatej večer sa kompetentní rozhodli zápas odložiť.




Nemecká polícia vyšetruje okolnosti i motív, ktoré viedli k synchronizovaným explóziám. Zapojila dron, skúma, či sa v okolí nenachádzajú ďalšie výbušniny. Výbuchy poškodili podľa informácií prvého programu verejnoprávnej nemeckej televízie ARD tímový autobus na dvoch miestach. Vozidlo smerovalo z hotela na štadión, na palube boli hráči i realizačný tím. Tí zamierili do svojich domovov.

Dortmundský klub potvrdil na svojom oficiálnom twitteri, že osoba, ktorá utrpela zranenie, je Marc Bartra. Stopéra domácich previezli do nemocnice.




Španielske médiá hovorili s jeho matkou. Tá potvrdila, že Marc je zranený. Podľa El Mundo Deportivo, Bart je "zranený na paži". Poranili ho rozbité črepiny skla.

Marc Bartra
Foto: TASR/AP


Borussia ďalej ubezpečila, že divákom na štadióne ani v jeho okolí nehrozí nebezpečenstvo a vyzvala ich na zachovanie pokoja a zotrvanie na tribúnach. Fanúšikovia hostí na znak spolupatričnosti skandovali názov domáceho klubu.



"Celé mužstvo je, pochopiteľne, v šoku. Takisto tréner Thomas Tuchel, jedna z explózií bola na jeho strane. Treba sa vynasnažiť nejakým spôsobom to prekonať, v stredu musíme nastúpiť, ale nebude to jednoduché. Takéto obrázky nedostane z hlavy. Snáď dokážeme v stredu súperiť," povedal výkonný riaditeľ klubu Hans-Joachim Watzke.




Tréner Monaka Leonardo Jardim sa pozerá na svoj mobilný telefón na štadióne Borussie Dortmund v Dortmunde 11. apríla 2017.Krátko pred štvrťfinálovým stretnutím Ligy majstrov vo futbale Borussia Dortmund-AS Monaco vybuchli dnes večer v Dortmunde neďaleko tímového autobusu hostiteľského tímu tri nálože. Zápas sa odohrá v náhradnom termín v stredu 12. apríla o 18.45 h.
Foto: TASR/AP


Na snímke nemeckí policajti a fanúšikovia stoja pred Signal Iduna Park v Dortmunde v utorok 11. apríla 2017.
Foto: TASR/AP


Tréner Borussie Dortmund Thomas Tuchel a hráči stoja po tom, čo krátko pred štvrťfinálovým stretnutím Ligy majstrov vo futbale Borussia Dortmund-AS Monaco vybuchli dnes večer v Dortmunde neďaleko tímového autobusu hostiteľského tímu tri nálože.
Foto: TASR/AP


Na snímke poškodený autobus futbalistov Dortmundu po útoku v utorok 11. apríla 2017.
Foto: TASR/AP


Na snímke fanúšikovia Borussie Dortmund na tribúne na štadióne Signal Iduna Park v Dortmunde v utorok 11. apríla 2017.
Foto: TASR