Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Zahraničie

Podozrivým z vraždy pracovníčky britského veľvyslanectva je taxikár

Na nedatovanej snímke Britka Rebecca Dykesová. Mladú Britku Rebeccu Dykesovú, ktorá pracovala na veľvyslanectve Spojeného kráľovstva v Bejrúte, našli zaškrtenú pri ceste východne od libanonskej metropoly. Úrady vyšetrujú, či nebola aj sexuálne zneužitá. Foto: TASR/AP

Forenzný zdroj uviedol, že vyšetrujú presnú príčinu smrti ženy, ako aj to, či nebola obeťou pohlavného zneužitia.

Bejrút 18. decembra (TASR) - Libanonské úrady zatkli muža podozrivého z vraždy pracovníčky britského veľvyslanectva v Bejrúte Rebeccy Dykesovej. Informovala o tom v pondelok agentúra DPA s odvolaním sa na súdne a bezpečnostné zdroje.

"Zatknutým mužom je Libanončan a je taxikárom. Zatkli ho v pondelok na úsvite," uviedol súdny zdroj blízky vyšetrovaniu.



Muž sa priznal, že zabil ženu, ktorej telo sa našlo v sobotu. Policajný predstaviteľ uviedol, že vražda bola "kriminálnym činom" a nebola politicky motivovaná.

Podľa libanonského bezpečnostného zdroja prvé zistenia naznačujú, že taxikár sa pokúsil o sexuálny útok na Dykesovú, ale tá sa bránila. Podozrivý ju potom uškrtil povrazom.

Britské ministerstvo zahraničných vecí v Londýne potvrdilo smrť zamestnankyne veľvyslanectva, ktorá pracovala na oddelení medzinárodného rozvoja.

"Celé veľvyslanectvo je touto správou hlboko otrasené a zarmútené," uviedol britský veľvyslanec v Libanone Hugo Shorter. "Myslíme na rodinu Becky, jej priateľov a kolegov pri ich tragickej strate," citovala ho agentúra AP.

Priatelia uviedli, že v sobotu mala letieť domov na Vianoce.

Libanonský bezpečnostný predstaviteľ potvrdil, že Dykesovú (30) našli v sobotu na okraji cesty východne od Bejrútu a v nedeľu ju identifikovali. Posledný raz ju videli v piatok večer v bare Demo s kamarátkou v bejrútskej štvrti Gemmayzeh.

Polícia zistila, že posledný hovor z jej mobilu bol na číslo podozrivého taxikára, a aj na záberoch bezpečnostných kamier v uliciach bolo vidieť, že jazdil v severovýchodnom Bejrúte, kde sa našlo telo.