Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 13. jún 2024
Do otvorenia volebných miestností ostáva:
EU ParliamentEurovoľby 2024

PELLEGRINI: Musíme sa učiť rešpektovať výsledky volieb bez agresivity

Zvolený prezident P. Pellegrini v EXKLUZÍVNOM rozhovore pre TASR TV bilancuje a zároveň predstavuje svoju víziu výkonu najvyššej ústavnej funkcie. (správa, PODCAST, VIDEO)

- Americký prezident Joe Biden a jeho ukrajinský náprotivok Volodymyr Zelenskyj podpíšu vo štvrtok v úvodný deň summitu skupiny G7 v Taliansku bilaterálnu bezpečnostnú dohodu.

- Argentínsky futbalista Lionel Messi sa vyjadril, že americký klub Inter Miami bude jeho posledným pôsobiskom v hráčskej kariére.

- Diváci na futbalových ME v Nemecku budú mať k dispozícii podrobnejšie informácie o rozhodnutiach systému VAR.

- Viac ako 80 ľudí prišlo o život pri potopení lode na západe Konžskej demokratickej republiky (KDR).

- Vo veku 86 rokov zomrela americká basketbalová legenda Jerry West. Oznámil to klub Los Angeles Clippers, informovali o tom aj viaceré popredné svetové agentúry.

- Futbalisti FC Košice nastúpia v prípravnom období proti trojnásobnému majstrovi talianskej ligy AS Rím. Duel, ktorý je na programe v pondelok 22. júla, bude podľa prezidenta košického klubu výzva pre hráčov i nový realizačný tím.

- Najmenej sedem obetí na životoch a 20 zranených si v stredu vyžiadal ruský raketový útok na juhoukrajinské mesto Kryvyj Rih, oznámil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

- Vyšetrovateľ navrhol prokurátorovi podať obžalobu na Jozefa H., obvineného z vraždy ženy v bratislavskom byte.

- Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová by podľa neoficiálnych prepočtov mala rozšíriť slovenskú výpravu na OH v Paríži. Slovenská ženská jednotka by mala získať právo štartu na základe svojho postavenia v rebríčku WTA k 10. júnu.

- Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová sa po skončení mandátu chce venovať oblasti vzdelávania a chce pôsobiť v akademickej sfére. Povedala to v stredu po stretnutí s českým prezidentom Petrom Pavlom na Pražskom hrade.

- Tridsaťsedemročný muž zomrel v pondelok v Juoafrickej republike (JAR) v dôsledku vírusovej infekcie opičích kiahní a stal sa prvou obeťou tohto ochorenia v krajine.

- Novú poštovú známku z emisného radu Ochrana prírody, venovanú pohoriu Vihorlatské vrchy a zástupcovi ich fauny - hadiarovi krátkoprstému, v stredu slávnostne uviedli v Zemplínskom múzeu v Michalovciach.

- Progresívne Slovensko (PS) kritizuje v balíku opatrení, tzv. lex atentát, ustanovenia nesúvisiace s bezpečnosťou a ochranou ústavných činiteľov aj viaceré pasáže obmedzujúce právo na zhromažďovanie.

- Cristiano Ronaldo si krátko pred štartom futbalových ME upevnil post historicky najlepšieho strelca reprezentačných tímov. Dvoma gólmi prispel v generálke na európsky šampionát k utorkovému triumfu Portugalska nad Írskom 3:0.

- V katastrálnom území obce Poniky v okrese Banská Bystrica ochranári odstránili problémovú medvedicu.

- Dolná komora švajčiarskeho parlamentu v stredu hlasovaním zamietla rozhodnutie, ktoré Švajčiarsku nariaďuje, aby robilo viac v boji proti globálnemu otepľovaniu.

- Český prezident Petr Pavel prijal na Pražskom hrade slovenskú prezidentku Zuzanu Čaputovú, ktorá v stredu do Prahy pricestovala na svoju poslednú zahraničnú cestu vo funkcii.

- Ruské mierové jednotky v stredu ukončili svoj odsun z regiónu Náhorný Karabach, ktorý Baku minulý rok dobylo späť od arménskych separatistov, uviedli azerbajdžanskí predstavitelia.

- Astronauti NASA pri výstupe do vesmíru vo štvrtok vykonajú v otvorenom vesmíre plánovanú opravu Medzinárodnej vesmírnej stanice (ISS) a odoberú aj vzorky extrémofilných mikroorganizmov.