Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Banskobystrický kraj

Primátor Banskej Bystrice potvrdil príchod obrovského investora

Na snímke premiér Robert Fico (druhý zľava), predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (tretí zľava), primátor Banskej Bystrice Ján Nosko (vpravo) a viceprimátor Jakub Gajdošík (vľavo) prichádzajú do budovy historickej Radnice na Námestí SNP v Banskej Bystrici na výjazdové zasadnutie vlády v stredu 25. februára 2015. Foto: TASR - Dušan Hein

Investor má záujem o lokalitu priemyselného parku.

Banská Bystrica 9. decembra (TASR) – Slová premiéra Roberta Fica, ktoré uviedol v utorok (8.12.) na diskusnom fóre Hospodárskych novín HN Club, že do Banskej Bystrice sa chystá "obrovský investor z IT oblasti a vytvorí takmer 2500 až 3000 pracovných miest", dnes oficiálne potvrdil aj banskobystrický primátor Ján Nosko. No ani on zatiaľ neprezradil, o ktorého zahraničného investora pôjde, ani krajinu, kde sídli.

Mesto pod Urpínom s ním rokuje už asi trištvrte roka a netají, že nové pracovné miesta budú mať pomerne výrazný vplyv na riešenie nezamestnanosti. Investor má záujem o lokalitu priemyselného parku.

"Po vyhodnotení jeho ponuky sme sa rozhodli posunúť ju ďalej a môžem prezradiť, že sme sa stretli aj s pánom premiérom za jedným stolom spolu s investorom a vyzerá to skutočne perspektívne," priblížil Nosko na dnešnom brífingu. Označil to za strategickú investíciu pre mesto.



Podľa neho nové miesta by mali obsadiť vysokoškolsky i stredoškolsky vzdelaní ľudia, "je to taká kombinovaná investícia aj s výrobnou sférou aj s tou pridanou hodnotou v oblasti IT". Počet miest však Nosko nechcel špecifikovať, no ako dodal, "na naše pomery je značne vysoký".

Ako tiež povedal, ak vláda vyhodnotí túto investíciu ako reálnu a dobre spracovanú, v priebehu prvého kvartála budúceho roka by už mohli byť známe konkrétnejšie údaje.