Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislava

SNEHOVÁ KALAMITA v Bratislave: Chlapec po páde stromu bojuje o život!

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

V bratislavskej Karlovej Vsi dnes v areáli materskej a základnej školy spadla na sedemročného chlapca časť stromu.


Bratislava 30. januára (TASR) – Zdravotný stav chlapca, na ktorého dnes v Bratislave pod náporom snehu padla časť stromu, je vo veľmi vážnom až kritickom stave. Hovorkyňa Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou (DFNsP) Bratislava Dana Kamenická pre TASR povedala, že školák je na komplexnej resuscitačnej liečbe. Jeho zranenia však bližšie špecifikovať nechcela.

Televízia Markíza vo svojom hlavnom večernom spravodajstve informovala, že chlapec utrpel zranenia hlavy, krčnej chrbtice, mal by mať aj viacero vážnych vnútorných zranení. Lekári ho podľa televízie zatiaľ neoperovali.

Husté sneženie na Slovensku komplikuje dopravu, prečítajte si TU.


V bratislavskej Karlovej Vsi dnes v areáli materskej a základnej školy spadla na sedemročného chlapca časť stromu. Ako priblížila Zuzana Farkasová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru, ešte pred príchodom hasičov sa podarilo dieťa spod stromu vytiahnuť. Hasiči ho po niekoľkominútovej resuscitácii oživili a previezli ho do nemocnice.

Polícia v tejto súvislosti vyzýva ľudí na zvýšenú opatrnosť, najmä na miestach, kde hrozí zosunutie väčšieho množstva snehu zo striech alebo stromov.


Fotografie zo snehovej kalamity na Slovensku si môžete pozrieť TU.