Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Ekonomika

Henkel bude zatiaľ pokračovať v podnikaní v Rusku

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Vedenie spoločnosti bude aj naďalej veľmi pozorne sledovať aktuálny geopolitický vývoj a v prípade potreby prijme ďalšie opatrenia.

Düsseldorf 4. apríla (TASR) - Nemecký výrobca spotrebného tovaru Henkel bude zatiaľ pokračovať v podnikaní v Rusku. Oznámila to v pondelok Simone Bagel-Trahová, predsedníčka predstavenstva nemeckej skupiny. Uviedla pritom, že aktivity spoločnosti v krajine podliehajú obmedzeniam.

"Verejnosť to niekedy vníma veľmi kriticky. Preto je pre mňa dôležité zdôrazniť, že plne uplatňujeme všetky príslušné sankcie," povedala akcionárom na výročnom valnom zhromaždení.

Dodala, že vedenie spoločnosti bude aj naďalej veľmi pozorne sledovať aktuálny geopolitický vývoj a v prípade potreby prijme ďalšie opatrenia.

Koncern, ktorý vyrába spotrebné produkty vrátane pracích prostriedkov Persil, má v Rusku približne 2500 zamestnancov. Začiatkom marca Henkel zastavil všetky investície v Rusku, ako aj reklamné a sponzorské aktivity.

Finančný riaditeľ Henkel Marco Swoboda na tom istom stretnutí povedal, že spoločnosť nemení ciele na rok 2022, ktoré zverejnila v januári, hoci pripustil, že sú veľmi ambiciózne vzhľadom na obrovské neistoty a rastúce náklady na suroviny.

TASR správu prevzala z agentúry Bloomberg.