Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Ekonomika

Kurz bitcoinu klesol pod hranicu 9000 USD

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Dôvodom boli správy, ktoré zvýšili obavy zo sprísnenia regulácie kryptomien v Indii, a správy o potenciálnej manipulácii na jednej z veľkých búrz pre kryptomeny.

New York 1. februára (TASR) - Kurz bitcoinu vo štvrtok padol pod kritickú hranicu podpory 9000 USD, ktorú sleduje mnoho analytikov. Dôvodom boli správy, ktoré zvýšili obavy zo sprísnenia regulácie kryptomien v Indii, a správy o potenciálnej manipulácii na jednej z veľkých búrz pre kryptomeny.

Kurz bitcoinu vo štvrtok na Coinbase, čo je popredná obchodná platforma pre známe kryptomeny v USA, klesol takmer o 13 % na približne 8830 USD. Takisto na cenovom indexe CoinDesk, ktorý sleduje štyri veľké burzy pre kryptomeny, sa bitcoin takisto znížil pod úroveň 9000 USD a pod túto úroveň padli aj termínované kontrakty na bitcoin na burzách CME a Cboe.

K oslabeniu bitcoinu došlo po vyhláseniach indického ministra financií Aruna Jaitleyho, ktoré zvýšili obavy zo sprísnenia regulácie kryptomien v krajine.

Okrem toho New York Times v stredu priniesol správu, že čoraz viac investorov do kryptomien sa obáva, že ich kurzy sú nafúknuté burzou Bitfinex, ktorá je tiež súčasťou cenového indexu CoinDesk.