Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Ekonomika

Skupina Stellantis odmietla špekulácie o plánovanej fúzii s Renaultom

Na snímke logo automobilového koncernu Stellantis. Foto: TASR/AP

Taliansky denník Corriere della Sera pôvodne informoval, že zlúčenie Stellantisu so skupinou Renault presadzuje francúzsky prezident Emmanuel Macron.

Rím 5. februára (TASR) - Špekulácie o možnej dohode o fúzii medzi automobilkami Stellantis a Renault vyvolávajú v Taliansku znepokojenie. Predseda predstavenstva skupiny Stellantis John Elkann v pondelok uviedol, že neexistujú žiadne plány na zlúčenie s inými výrobcami automobilov. Správy o intervencii Stellantisu na záchranu Renaultu s priamou účasťou francúzskeho štátu, ktorý má v oboch spoločnostiach podiel, už počas víkendu odmietol hovorca taliansko-francúzskej skupiny. TASR o tom informuje na základe správy agentúry APA.

Taliansky denník Corriere della Sera pôvodne informoval, že zlúčenie Stellantisu so skupinou Renault presadzuje francúzsky prezident Emmanuel Macron. Akcie skupiny Stellantis v pondelok na milánskej burze strácali o 1,67 %. Akcie Renaultu na medializované informácie naopak reagovali pozitívne a v Paríži si pripisovali 1,34 %.

Nadnárodná automobilová skupina Stellantis vznikla v roku 2021 zlúčením francúzskej spoločnosti PSA Peugeot-Citroën a automobilky Fiat-Chrysler Automobiles, ktorá zahŕňa talianske značky Fiat, Alfa Romeo, Maserati a Lancia.