Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

FIFA suspendovala zväzy v Pakistane a Čade pre vládne zásahy

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

K suspendácii Čadu pristúpila FIFA po tom, čo sa tamojšia vláda pokúsila rozpustiť národný zväz a vymenovať nových predstaviteľov, ktorí by riadili futbalové hnutie v krajine.

Zürich 7. apríla (TASR) - Medzinárodná futbalová federácia (FIFA) v stredu pozastavila činnosť národným futbalovým zväzom v Pakistane a Čade.

FIFA suspendovala Pakistanský futbalový zväz (PFF) už druhýkrát v priebehu štyroch rokov pre "zasahovanie tretej strany". Tomuto kroku prechádzal akt skupiny futbalových funkcionárov a ďalších protestujúcich, ktorí sa v marci rozhodli okupovať sídlo zväzu. Požadovali, aby bola rozpustená "normalizačná komisia", ktorú predtým zriadila FIFA po dlhoročnom konflikte tamojších funkcionárov. Okupácia sídla zväzu sa medzičasom podpísala pod prerušenie národných majstrovstiev žien. FIFA suspendovala PFF pre vládne zásahy už v období október 2017 - marec 2018.

K suspendácii Čadu pristúpila FIFA po tom, čo sa tamojšia vláda pokúsila rozpustiť národný zväz a vymenovať nových predstaviteľov, ktorí by riadili futbalové hnutie v krajine. FIFA uviedla, že suspendáciu stiahne, ak vláda odvolá svoje predošlé rozhodnutia a vráti všetky právomoci prezidentovi futbalového zväzu. Reprezentáciu Čadu pre politické zásahy už v marci vylúčila Africká futbalová konfederácia (CAF) z kvalifikácie na Africký pohár národov. Informovala o tom agentúra AP.