Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Flickova budúcnosť v Bayerne je nejasná: Rozmýšľam o nej

Hansi Flick, archívna snímka. Foto: TASR/AP

Karty vo Flickovej budúcnosti mieša aj situácia v národnom tíme.

Mníchov 14. apríla (TASR) - V uplynulej sezóne vyhrali futbalisti Bayernu Mníchov všetko, čo sa dalo. V prebiehajúcom ročníku však zostali v hre už "iba" o bundesligový titul a čoraz viac sa hovorí o odchode trénera Hansiho Flicka. On sám priznal, že zvažuje svoju budúcnosť napriek tomu, že s Bavormi má zmluvu až do roku 2023.

Vo funkcii vystriedal v novembri 2019 Nika Kovača, ktorému dovtedy asistoval. Hoci mal pôvodne dočasný mandát, výkony mužstva sa po jeho príchode zlepšili tak, že v apríli 2020 dostal dlhodobý kontrakt. Po roku sa však situácia zmenila. "Všetci vedia, že rozmýšľam o svojej budúcnosti. V prvom rade chcem zvážiť možnosti, ale tiež mám vlastné plány," uviedol Flick podľa agentúry AFP.

Nemecké médiá hovoria o jeho spore so športovým riaditeľom Hasanom Salihamidžičom, ktorý príliš zasahuje do zostavy tímu. Pred odvetou štvrťfinále Ligy majstrov, v ktorej Bayern vyhral v Paríži nad St. Germain 1:0, ale po domácej prehre 2:3 zo súťaže vypadol, Salihamidzič oznámil, že klub nepredĺži zmluvu s Jeromeom Boatengom. Flick si však chce skúseného stopéra nechať v tíme. "Nejde o mňa a Salihamidžiča, ale o klub. On si robí svoju prácu a ja zase svoju. Obaja sa snažíme pracovať v prospech Bayernu, no neustále sa v našom vzťahu hľadá niečo, čo tam nie je," povedal Flick. Pravdivosť chýrov však naznačil jeho predchodca Niko Kovač: "Každý tréner chce mať čo povedať do zostavy a všetci však vieme, ako to chodí v Bayerne..."

Vnútorné vzťahy však nie sú jediný otáznik, karty vo Flickovej budúcnosti mieša aj situácia v národnom tíme. Súčasný kormidelník Joachim Löw avizoval rezignáciu po tohtoročných ME a práve Flick patrí k najvážnejším kandidátom na uvoľnený post. Podľa bývalého kapitána Bayernu a nemeckého reprezentanta Lothara Matthäusa bol utorkový zápas s PSG posledným vystúpením Flicka v LM a je presvedčený, že s Nemecký futbalovým zväzom už prebehli prvotné rokovania. Zároveň si myslí, že v Mníchove ho nahradí tréner Lipska Julian Nagelsmann: "Vedenie Bayernu ho už oslovilo."

Do hry však ešte môže vstúpiť ďalšia legenda Bayernu, dlhoročný kapitán Oliver Kahn. Bývalý brankár je v dozornej rade klubu a údajne sa chce s Flickom stretnúť. Tomu sa nebráni ani samotný tréner: "Mám čas, ak sa chce so mnou porozprávať, vždy je vítaný."