Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

EURÓPSKA LIGA: Arsenal remizoval so Slaviou

Futbalista Lukáš Provod (vľavo) zo Slavie Praha a Thomas Partey z Arsenalu Londýn v súboji o loptu počas prvého zápasu štvrťfinále Európskej ligy Arsenal Londýn - SK Slavia Praha 8. apríla 2021 v Londýne. Foto: TASR/AP

Villareal zvíťazil na ihrisku Dinama Záhreb 1:0, v závere prvého polčasu skóroval z bieleho bodu Gerard Moreno.

Bratislava 9. apríla (TASR) - Futbalisti Slavie Praha remizovali vo štvrtkovom prvom štvrťfinálovom dueli Európskej ligy UEFA na pôde Arsenalu Londýn 1:1. Domáci "kanonieri" viedli od 86. minúty po góle Nicolasa Pepeho, vo štvrtej minúte nadstaveného času však vyrovnal Tomáš Holeš. Slovenský stredopoliar Jakub Hromada odohral za Slaviu prvý polčas. Odveta je na programe 15. apríla o 21.00 h v Edene.

Slavia nastúpila v Londýne bez stopérov Ondřeja Kudelu a Simona Deliho, no už s uzdraveným brankárom Ondřejom Kolářom. V základnej jedenástke Arsenalu chýbal útočník Pierre-Emerick Aubameyang. Pražania začali sebavedomo, dobre pozične a nedovolili domácim dostať sa do tlaku. V 14. minúte sa dostal k zakončeniu Lukáš Provod, jeho strela však letela tesne nad brvno. Po polhodine hry sa po kolmej prihrávke za obranu Slavie ocitol v sľubnej pozícii Bukayo Saka, z uhla obstrelil Kolářa, no lopta mierila vedľa žrde. V závere polčasu Arsenal zvýšili aktivitu, hlavičku Roba Holdinga vyrazil Kolář na roh.

Do druhého polčasu poslal tréner Slavie Jindřich Trpišovský namiesto Hromadu na trávnik ofenzívneho Petra Ševčíka. V 49. minúte si mohol strelecky účet v Arsenale otvoriť Willian, Brazílčan však z priameho kopu trafil žrď. Po rýchlom protiútoku Slavie sa ocitol v dobrej pozícii obranca Jan Bořil, jeho tečovanú strelu Bernd Leno vyrazil. V 62. minúte Antonio Lacazette zobral loptu stredopoliarovi Slavie Oscarovi Dorleym a rútil sa sám na Kolářa, no opečiatkoval iba konštrukciu bránky. V 77. minúte po akcii Jana Kuchtu mohol o víťazstve Slavie rozhodnúť Ševčík, no minul bránku. Oživenie do hry Arsenalu priniesli striedajúci Aubameyang s Nicolasom Pepem a po ich spolupráci v 86. minúte Slavia inkasovala. David Zima nedokázal odkopnúť loptu, Aubameyang vysunul Pepeho, ktorý oblúčikom k vzdialenejšej žrdi prekonal Kolářa. Slavia však nezložila zbrane a v závere udrela. Vo štvrtej minúte nadstaveného času po centri Provoda vyrovnal hlavou Holeš.

Ajax Amsterdam prehral s AS Rím 1:2. V 40. minúte sa po prihrávke kapitána holandského tímu Dušana Tadiča presadil Davy Klaassen. Na začiatku druhého polčasu však Tadič nepremenil pokutový kop a hosťom sa vďaka presným zásahom Lorenza Pellegriniho a Rogera Ibaneza podarilo otočiť nepriaznivý vývoj. Manchester United triumfoval na pôde španielskeho nováčika súťaže CF Granada 2:0. V 31. minúte otvoril skóre Marcus Rashford, v závere pridal z jedenástky druhý gól Bruno Fernandes. Villareal zvíťazil na ihrisku Dinama Záhreb 1:0, v závere prvého polčasu skóroval z bieleho bodu Gerard Moreno.

Prvé zápasy štvrťfinále Európskej ligy UEFA 2020/2021:



Arsenal Londýn - Slavia Praha 1:1 (0:0)

Góly: 86. Pepe - 90+4. Holeš. Rozhodoval: Ekberg (Švéd.)
J. Hromada odohhral za Slaviu prvý polčas

CF Granada - Manchester United 0:2 (0:1)
Góly: 31. Rashford, 90+1. Fernandes (z 11 m). Rozhdooval Dias (Portug.)

Ajax Amsterdam - AS Rím 1:2 (1:0)
Góly: 39. Klaassen - 57. Pellegrini, 97. Ibanez. Rozhodoval: Karasev (Rus.)

Dinamo Záhreb - FC Villarreal 0:1 (0:1)
Gól: 44. Moreno (z 11 m). Rozhodoval: Siebert (Nem.)