Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Kamara poskytol svoj pohľad na incident s Kúdelom: Ponížil ma

Združenie žiada vládu, aby pomohla projektmi podpory zamestnávania. Foto: TASR/AP

Slavia po domácej remíze 1:1 zvíťazila v odvete v Glasgowe 2:0. Zápas mal však trpkú príchuť, Rangers sa prezentovali takmer brutálnou hrou, na ktorú najviac doplatil brankár Ondřej Kolář.

Glasgow 8. apríla (TASR) - Fínsky futbalový reprezentant Glen Kamara tri týždne po odvete osemfinále Európskej ligy prehovoril o incidente s obrancom Slavie Praha Ondřejom Kúdelom. Stredopoliar Glasgowa Rangers obvinil súpera z rasizmu, po zápase ich spor vyústil do fyzickej konfrontácie, keď českého zadáka údajne napadol.

Podľa Kamaru ho Kúdela počas zápasu počastoval rasistickou urážkou. Český obranca priznal, že na adresu fínskeho reprezentanta použil vulgarizmus, ale odmietol rasistický podtext. "Myslím si, že Kúdela kričal smerom k rozhodcovi, či by mohol dať niekomu kartu, alebo také niečo. Ja som mu povedal, aby bol ticho. On sa pousmial a odvetil 'sekundičku kamarát'. Potom za mnou prišiel a povedal: 'Si zasr... opica. Ty to vieš, že si.' Odvtedy mi prelietlo hlavou mnoho emócií," opísal situáciu Kamara pre korešpondenta ITW News Petra Smitha.

Incident vyšetruje aj Európska futbalová únia (UEFA), ktorá pozastavila činnosť Kúdelovi na jeden zápas. Inšpektor Etickej komisie však vo svojej správe uviedol, že nenašiel dôkaz o rasistickom správaní obrancu Slavie Praha. Naopak, navrhol trest pre Kamaru za napadnutie súpera v útrobách štadióna, uviedol portál sport.cz.

Napriek tomu Kamara, ktorý je rodák z Tampere s koreňmi v Sierra Leone, trvá na svojom a tvrdí, že Kúdelu počul aj jeho spoluhráč Connor Goldson. S odstupom času ľutuje, že bezprostredne po kontroverzii neodišiel na protest z ihriska: "Bol som nahnevaný. Cítil som sa ponížený pred svojou rodinou, priateľmi, fanúšikmi, pred všetkými, ktorí sledovali zápas. Pripadal som si ako malý chlapec. V jednom okamihu som bol taký rozzúrený, až som mal slzy v očiach. Takéto pocity som nemal už dlho. Že mi také niečo povie takzvaný profesionál, to je šialené. Proste to nečakáte, slovami sa nedá opísať, ako som sa cítil. Dúfam, že to už nikdy nezažijem."

Slavia po domácej remíze 1:1 zvíťazila v odvete v Glasgowe 2:0. Zápas mal však trpkú príchuť, Rangers sa prezentovali takmer brutálnou hrou, na ktorú najviac doplatil brankár Ondřej Kolář. Ten po zákroku Kemara Roofea skončil na nosidlách s fraktúrou v tvárovej oblasti.