Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

LM: Guardiola chce hrať aj v odvete v Dortmunde na víťazstvo

Hráč Manchesteru City Kevin De Bruyne (uprostred) oslavuje úvodný gól do bránky Dortmundu v zápase štvrťfinále Ligy majstrov Manchester City - Borussia Dortmund v Manchesteri 6. apríla 2021. Foto: TASR/AP

Tréner Borussie Eden Terzič počítal s tým, že anglický tím bude mať v prvom dueli výraznú prevahu v držaní lopty.

Manchester 7. apríla (TASR) - Tréner futbalistov Manchestru City Pep Guardiola avizuje, že aj vo štvrťfinálovej odvete Ligy majstrov bude hrať jeho tím na víťazstvo. Výsledok 2:1 z domáceho duelu proti Borussii Dortmund považuje za zradný. Podľa španielskeho kouča sa jeho zverenci na Etihad Staidum nedokázali náležite vyrovnať s tlakom a v prvom polčase hrali kŕčovito.

"V úvodnom dejstve sme neboli dostatočne bystrí pri práci s loptou. Asi na nás doľahol tlak zápasu i to, že sme hrali doma, je to predsa len už štvrťfinále Ligy majstrov a výsledok ide do sveta. V druhom polčase to bol z našej strany už oveľa lepší výkon. Vypracovali sme si tri čisté šance, škoda, že za stavu 1:0 sme nepridali gólovú poistku. Borussii sa podarilo vyrovnať a napokon môžeme byť radi, že sme v závere strhli víťazstvo na našu stranu. V Dortmunde nastúpime s cieľom zvíťaziť, hrať na remízu by bolo príliš riskantné," zdôraznil Guardiola.

Kľúčovou postavou Citizens, ktorí vyhrali 27 z uplynulých 28 zápasov vo všetkých súťažiach, bol Kevin de Bruyne. Belgický stredopoliar v 19. minúte prudkou strelou z piatich metrov po zemi otvoril skóre. V 90. minúte preniesol hru na Ilkaya Gündogana, ktorý priťukol loptu Philovi Fodenovi a ten z prvej zariadil triumf City. "Pri prvom góle som ťažil z dobrej práce Riyada Mahreza. V závere sme vsadili všetko na jednu kartu a teší ma, že do Dortmundu napokon pocestujeme aspoň s tesným náskokom. V odvete musíme hrať od začiatku maximálne koncentrovane."

Tréner Borussie Eden Terzič počítal s tým, že anglický tím bude mať v prvom dueli výraznú prevahu v držaní lopty. "Vedel som, že v zápase budú fázy, keď sa vôbec nedostaneme k lopte. Vďaka dobrej obrane sme však domácich príliš nepúšťali do šancí a hrozili sme z rýchlych protiútokov. Bol to vyrovnaný duel, v ktorom sme siahali na remízu, konečný výsledok je pre nás sklamaním. Ešte však nie je nič stratené, do odvety dáme všetko."

Nórsky kanonier Erling Braut Haaland sa tentokrát nepresadil. S desiatimi gólmi najlepší strelec súťaže sa v 48. minúte dravo predral cez Rubena Diasa, ale jeho strelu Ederson nohou zlikvidoval. V 84. minúte Haaland prestrčil loptu na Marca Reusa, ktorý vyrovnal na 1:1. V Manchestri sa hralo bez fanúšikov na tribúnach, no po zápase v hráčskom tuneli bol Haalandovi v pätách rumunský asistent rozhodcu Octavian Sovre v snahe uloviť Nórov podpis. "Nevidel som, čo sa dialo v tuneli, no počul som o tom. Asistent rozhodcu je asi Haalandov fanúšik. Trio arbitrov však odviedlo na ihrisku veľmi dobrú robotu," poznamenal Guardiola.