Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

V Ríme pustia na tribúny divákov, UEFA ho potvrdila ako dejisko ME

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

V Ríme sa 11. júna uskutoční otvárací duel šampionátu medzi Tureckom a domácim Talianskom.

Nyon 14. apríla (TASR) - Taliansky futbalový zväz (FIGC) v stredu potvrdil Európskej futbalovej únii (UEFA), že Olympijský štadión v Ríme bude môcť počas preložených majstrovstiev Európy privítať limitovaný počet divákov.

Talianska vláda súhlasila s tým, že počas zápasov EURO 2020 bude môcť mať rímsky štadión zaplnenú kapacitu najmenej na 25 percent. UEFA preto definitívne potvrdila, že Rím bude hostiť plánované zápasy.

V Ríme sa 11. júna uskutoční otvárací duel šampionátu medzi Tureckom a domácim Talianskom. "Squadra azzurra" na Olympijskom štadióne odohrá aj ďalšie dva svoje súboje v základnej A-skupine proti Švajčiarsku a Walesu. V Ríme sa bude hrať aj jeden štvrťfinálový zápas.

Fanúšikovia z iných krajín ako Talianska, ktorí už majú do Ríma zakúpené vstupenky, však musia počítať s možnými reštrikciami v cestovaní v závislosti od v tej dobe platných obmedzení pre pandémiu koronavírusu. UEFA na to špeciálne upozornila po potvrdení Ríma ako dejiska.

O všetkých dejiskách EURO 2020 by mala exekutíva UEFA rozhodnúť v pondelok 19. apríla na svojom zasadnutí vo švajčiarskom Montreux. Informovala agentúra AFP.