Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Real sa naladil na El Clasico víťazne,Zidana potešili Kroos a Vinicius

Hráči Realu Madrid oslavujú druhý gól Marca Asensia v zápase štvrťfinále Ligy majstrov Real Madrid - FC Liverpool v Madride 6. apríla 2021. Archívne foto. Foto: TASR/AP

Výkon Realu v prvom zápase s Liverpoolom nadchol dvoch bývalých útočníkov a športových riaditeľov bieleho baletu Predraga Mijatoviča a Jorgeho Valdana.

Madrid 7. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid natiahli víťaznú sériu na päť súťažných zápasov. V úvodnom štvrťfinále Ligy majstrov zdolali FC Liverpool 3:1 a dobre sa naladili na prestížne sobotňajšie El Clasico proti FC Barcelona. Junior Vinicius ukázal chladnokrvnosť v zakončení a prvýkrát počas pôsobenia v Reale vsietil v jednom zápase dva góly. Tretí pridal Marco Asensio.

Kouč španielskeho šampióna Zinedine Zidane pred zápasom šípil, že receptom na Liverpool by mohli byť dravé prieniky po krídlach a kolmé prihrávky za obranu súpera. "Vedeli sme, že takýto štýl hry by nám mohol priniesť úspech. Krajní obrancovia Liverpoolu totiž výrazne podporujú ofenzívu a často sa vysúvajú dopredu. Podali sme veľmi dobrý výkon, na hráčov som hrdý. Toni Kroos pri prvých dvoch gólových situáciách ukázal, že jeho prihrávky majú vysokú kvalitu. Mám veľkú radosť z Juniora Viniciusa. Hrá dobre, pomáha mužstvu a góly mu určite zdvihnú sebavedomie. Mrzí ma akurát úvod druhého polčasu, keď Liverpool z prvej strely na bránku znížil," uviedol francúzsky kormidelník pre akreditované médiá.

Podľa Zidana o postupe medzi elitné kvarteto ešte nie je rozhodnuté a v odvete na Anfielde (14. apríla) čaká jeho zverencov tvrdá skúška. "Všetko je otvorené. V Liverpoole nastúpime tak, ako keby sa úvodný duel skončil bezgólovou remízou. Bude to náročný duel, domáci nám nič nedarujú. Stále bojujeme na dvoch frontoch a urobíme všetko pre to, aby sme boli úspešní v Lige majstrov i v domácej súťaži."

Výkon Realu v prvom zápase s Liverpoolom nadchol dvoch bývalých útočníkov a športových riaditeľov "bieleho baletu" Predraga Mijatoviča a Jorgeho Valdana. "V prvom polčase to bol zo strany Realu nepochybne najlepší výkon v sezóne. Tento klub vždy dokáže zabrať vtedy, keď je to najviac potrebné. Ukazuje sa, že rozostavenie 4-3-3 je optimálne, Zidane by sa ho mal držať aj v ďalších zápasoch," myslí si Mijatovič. Valdana upútali výkony Kroosa i tvorcu hry Realu Luku Modriča, ktorý prihral na tretí gól. "Toni a Luka hrajú ako vojaci, no sú to superhviezdy."

Liverpool nedokázal viac vyťažiť z absencie stopérov Realu Sergia Ramosa a Raphaela Varanea, vpredu bol málo nebezpečný, čo priznal aj tréner "The Reds" Jürgen Klopp. "Nehrali sme dobre a nezaslúžili sme si uhrať lepší výsledok. V dôležitých momentoch sme kazili veľa prihrávok, čo rýchli hráči Realu dokázali potrestať. Chýbala mi v našej hre väčšia intenzita, najmä pri práci s loptou. Vďaka gólu strelenému na ihrisku súpera však pred odvetou ešte žijeme a budeme bojovať."

Sklamanie neskrýval ani obranca Liverpoolu Andrew Robertson. "Nezachytili sme úvod zápasu, ľahko sme sa zbavovali lôpt a nevyužívali voľné priestory. Dostali sme dva zbytočné góly. V druhom polčase sme sa dokázali zmobilizovať a znížiť, no potom sme opäť začali kiksovať v obrane a mohli sme prehrať ešte vyšším rozdielom. Pred odvetou neskladáme zbrane a pokúsime sa zmazať dvojgólové manko, no bude to veľmi náročné."