Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Slovenské futbalistky v príprave remizovali s Mexikom bez gólov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Slovensky najbližšie vystúpia v zápase proti Slovinsku.

Viedeň 10. apríla (TASR) -Slovenské futbalistky remizovali v sobotu v prípravnom zápase vo Viedni s Mexikom bez gólov. Zverenky reprezentačného trénera Petra Kopúňa sa o tri dni predstavia v ďalšom prípravnom zápase v Slovinsku proti domácemu výberu.

Zápas sa do slovenskej futbalovej histórie zapísal dvoma stými štartami hráčok v národnom drese SR, túto métu dosiahli Dominika Škorvánková a Alexandra Bíróová.

výsledok:


Viedeň

Mexiko - Slovensko 0:0
ŽK: Esquivelová, Lopezová, Vojteková
Mexiko: Natividadová – Garcíová (46. Cuberová), J. F. Rodriguezová, Tavaresová, Stubblefieldová) – R. B. Rodriguezová (46. Lopezopvá), Jimenezová (46. Castillová), Gutierrezová (57. Arzateová), Hernandezová – Esquivelová 69. Cuellarová)), Herrerová (46.Arcerová)

SLOVENSKO: Korenčiová – Horváthová (55. Košíková), Čeriová, Fischerová, Vojteková – Mikolajová, Bartovičová (71. Panáková), Škorvánková (55. Bíróová) – Šurnovsk (71. Zdechovanová), Sluková (24. Havranová), Hmírová


hlas po zápase (zdroj: www.futbalsfz.sk):


Peter Kopúň, tréner SR: "Z môjho pohľadu to bol výborný atletický futbal, majúci parametre dnešnej doby. V našej hre boli prvky, ktoré sme do nej chceli vložiť, v ofenzívnej fáze sa prejavili tréningy, žiaľ, aj tentoraz to bolo bez efektívneho zakončenia. Hra sa prelievala od brány ku bráne, takže v strehu musela byť aj naša defenzíva a obstála. Takže môj bezprostredný pocit po zápase je spokojnosť."

ďalší program žien SR:
utorok 13. apríla:
Slovinsko - Slovensko (11.30, Čatež)