Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Hokej

Ramsay netajil po prehre so Švajčiarmi sklamanie: Musíme si viac veriť

Na snímke vpravo tréner slovenskej reprezentácie Craig Ramsay a vľavo tréner brankárov Ján Lašák v zápase Slovensko - Švajčiarsko na Nemeckom pohári 2019 v Krefelde 7. novembra 2019. Foto: TASR/Michal Svítok

Slovenskí hokejisti prehrali so Švajčiarskom 2:5, hoci mali lepší vstup do zápasu a svojho súpera prestrieľali 32:28.

Krefeld 7. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti odohrali podľa brankára Andreja Košarišťana vo štvrtok na Nemeckom pohári nešťastný zápas. So Švajčiarskom prehrali 2:5, hoci mali lepší vstup do zápasu a svojho súpera prestrieľali 32:28. Výpadok v druhej tretine však napokon stál zverencov Craiga Ramsayho celý zápas.

V prvej tretine Slováci dominovali, súpera prestrieľali 14:7, nastrelili dve žŕdky. Do vedenia sa však nedostali, to sa naopak podarilo Švajčiarom v druhom dejstve, v ktorom dali tri góly. "Odohrali sme podľa mňa dobrý zápas. Až na druhú tretinu. Tam sme vypli, súper to využil a musíme sa z toho poučiť. Nesmie sa to opakovať, musíme hrať 60 minút. Inak sme boli lepší," uviedol Košarišťan.



Tréner Ramsay bol po zápase sklamaný, jeho zverenci neplnili pokyny, ktoré im dal: "Mrzí ma, keď vidím, že hráči robia niečo iné, ako im kážem. Namiesto streľby si prihrávali, zbytočne vozili puky. Musia si viac veriť. Ako sa to robí, sme ukázali v tretej tretine, ale bolo už neskoro."



Slováci pritom mali šance aj v druhej tretine, najväčšiu Šišovský, no ten svoj samostatný únik nepremenil. "Keby bolo keby, ale góly nepadli. Im sa to podarilo. Síce sme sa dotiahli, ale bohužiaľ, inkasovali sme štvrtý gól a bolo už neskoro," dodal Košarišťan.

Okrem výkonu v prvej a tretej tretine videl slovenský brankár pozitíva aj v tom, že sa jeho spoluhráči nepoložili a s nepriaznivým výsledkom chceli niečo urobiť. "Už sme nemali čo stratiť za stavu 0:3. Museli sme riskovať. Ukázali sme, že sa dokážeme vrátiť do zápasu. Škoda, že sme nevyrovnali."

V ďalšom zápase sa Slováci stretnú s olympijským tímom Ruska, no ak chcú uspieť, musia odohrať koncentrovane celých 60 minút. "Ukázali sme v tretej tretine, že vieme hrať hokej a že keď chceme, sme lepším tímom. Pozitíva sú, ale aj negatíva. Z tých sa musíme poučiť," uzavrel Košarišťan.

Proti Rusom by mal do bránky nastúpiť Denis Godla, Ramsay verí, že hrať bude aj obranca Martin Štajnoch, ktorý proti Švajčiarsku absentoval pre menšie zranenie. "Verím, že Štajnoch bude hrať. Šancu dostane aj útočník Kollár," potvrdil tréner Slovákov.

Vyslaný redaktor TASR wr