Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 20. jún 2024Meniny má Valéria
< sekcia

Divadelný súbor Na skok obnoví inscenáciu Matka a pripravuje komédiu

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Na november pripravujú komédiu Why woman kill (Prečo ženy vraždia).

Raslavice 20. mája (TASR) - Divadelný súbor Na skok z Raslavíc pripravuje po troch rokoch obnovenú inscenáciu Matka od Júliusa Barč-Ivana a v jeseni sa predstaví s divadelnou adaptáciou na motívy amerického seriálu Why woman kill (Prečo ženy vraždia). V nedeľu (26. 5.) sa predstaví s prvou reprízou inscenácie na motívy diela Wiliama Shakespeara Rómeo a Júlia. TASR o tom informoval vedúci súboru Martin Bašista.

"Čo sa týka inscenácie Matka od Júliusa Barč-Ivana, v obnovenej premiére predstavíme tento strhujúci príbeh o materinskej láske, obeti a ťažkých životných rozhodnutiach. Inscenácia si získala srdcia divákov už pri svojom prvom uvedení a my veríme, že aj tentoraz ich očarí silou príbehu a hereckými výkonmi. Diváci sa môžu tešiť na napínavú drámu plnú emócií," priblížil Bašista.

Na november pripravujú spomenutú komédiu Why woman kill (Prečo ženy vraždia). "Bude to satirická komédia - príbeh o jednoduchej žene, o ktorú nemal nikto záujem. Nemala krásu, na ktorej by si dala záležať. Roky v malej dedine ju naučili od života neočakávať priveľa. Jedného dňa ju čakanie omrzelo. Táto čierna komédia otvára otázky, kam je človek ochotný zájsť, aby si ho niekto všimol, aby zapadol a bol obľúbený. Skúma témy ako nevera, pomsta, rodové stereotypy a túžba po dokonalom živote," povedal Bašista.

Ako povedal, divadelný súbor má za sebou v uplynulých týždňoch viaceré vystúpenia a získal tiež viaceré ocenenia. Začiatkom apríla sa predstavil v srbskom mesta Pivnice s inscenáciou Tri śestry. "Mali sme možnosť navštíviť sídlo spolku žien, skúšobňu divadla a miestneho folklórneho súboru. Divadelný festival dolnozemských autorov (DIDA) je u nich oslavou tradície, koreňov a miestom na spájanie ľudí - utužovanie vzťahov a hodnôt," skonštatoval Bašista.

"Rovnako v apríli sme v Čadci a v Kysuckom Novom meste odohrali tri reprízy inscenácie Tri śestry. V Čadci sme slávnostne otvárali 56. Palárikovu Rakovú. Diváci v oboch mestách boli predstavením očarení a odmenili nás búrlivým potleskom. Na Akademickom Prešove naša ďalšia inscenácia Hniezdo získala titul Laureát. Toto ocenenie je pre nás veľkou poctou a motiváciou do ďalšej práce. Zúčastnili sme sa tiež Krajskej Scénickej žatvy v Levoči, kde sme súťažili s inscenáciou Mária Stuart a získali zlaté pásmo s návrhom na postup na celoslovenskú prehliadku," dodal Bašista.