Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Knihy

Kniha Na vine sú hviezdy vás absolútne pohltí

Foto: BUX

Hlavnej hrdinke Hazel pred tromi rokmi diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu a tak sa začala pripravovať na smrť.

Bratislava 26. februára 2013 (TERAZ.sk) - Presne tak. Často patetické, prehnané, snažia sa vás rozplakať a emočne vyšťaviť. Knihy o rakovine sú hlúposť – myslí si to aj 16-ročná Hazel, hlavná hrdinka knihy Na vine sú hviezdy, ktorú časopis Time vyhlásil za knihu roka 2012. A keď si ju prečítate, zistíte, prečo získala toľko ocenení, pochvál a nedávno sa s autorom rozprával online aj americký prezident Barack Obama.

Hazel pred tromi rokmi diagnostikovali rakovinu štítnej žľazy v štvrtom štádiu a tak sa začala pripravovať na smrť. Potom sa stal medicínsky zázrak a metastázy v pľúcach sa jej zmenšili. Odvtedy je pripútaná k vozíku s kyslíkovou fľašou a užíva silné lieky, aby prežila. Chodí na stretnutia podpornej skupiny, ktoré neznáša, ale raz tam stretne chalana menom Augustus. A odrazu nájdete nový zmysel života.

Augustus je cool, pohoďák, sympatický, nad vecou...a tiež už rakovinu nemá. Ale nemá ani kus nohy, ktorú mu choroba vzala a namiesto nej nosí protézu. Dvaja mladí ľudia vytvoria neobyčajný pár, ktorý vás dojme k slzám a neraz rozosmeje. Hazel má totiž obľúbenú knihu...no jej autor uťal príbeh uprostred vety. Ona zrazu nevedela, čo bolo ďalej a ako sa vyvíjal osud hlavných hrdinov. A tak spolu s Agustusom vypátrali toho spisovateľa kdesi v Amsterdame a vycestovali za ním, aby si z jeho úst vypočula, ako sa kniha skončila...

Silný ľudský príbeh Na vine sú hviezdy vás presvedčí, že nikdy nie je neskoro na lásku. Že obetovať sa pre druhého je úžasná vec a aj keď ktosi dôležitý odíde, zanecháva v nás silnú stopu svojej prítomnosti. Áno, sú knihy, ktoré sa vám dostanú pod kožu a chytia za srdce. Existujú knihy, ktoré chcete čítať rýchlo, lebo vás vtiahli každou vetou, každým slovom...a zároveň s hrôzou zisťujete, že strany sa míňajú a vy sa blížite k tej úplne poslednej. Kniha Na vine sú hviezdy vás absolútne pohltí a bude sa držať vášho srdca ešte dlho po dočítaní.
Začítajte sa už teraz do bestselleru Na vine sú hviezdy!