Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Knihy

Najpredávanejšie e-knihy v apríli

Foto: Wooky

?Podľa rebríčka Wooky, najväčšej platformy e-kníh u nás, to boli najmä detektívky a ženské romány.

Bratislava 9. mája (TERAZ.sk) - Čo sa čítalo na tabletoch, čítačkách a smartfónoch v apríli? Podľa rebríčka Wooky, najväčšej platformy e-kníh u nás, to boli najmä detektívky a ženské romány. V prvej desiatke sa ocitli svetoznáme mená ako Jo Nesbo, Robin Cook, Tess Gerritsenová, ale aj slovenskí „mafiáni“ Jozef Karika a Gustáv Murín.

Robin Cook dokáže majstrovsky spojiť medicínske fakty s fantáziou, a ešte rozoberie nejaký etický problém, ktorý vás donúti zamyslieť sa nad ním. Najpredávanejší autor The New York Times zabodoval v apríli s ďalším brilantným príbehom plným napätia, ktorý sa zaoberá novodobým medicínskym výskumom. Jeho Nano bolo najpredávanejšou e-knihou v apríli.

Hlavnou hrdinkou je budúca lekárka Pia, ktorá sa ocitla v zložitej situácii – zavraždili jej mentora, objavil sa odcudzený otec a tak sa rozhodne trošku si oddýchnuť od ďalšieho štúdia. Zamestná sa v spoločnosti Nano, čo je veľkolepo financovaný podnik zaoberajúci sa modernou sférou – nanotechnológiou.

„Naozaj sexi kniha, ktorej hrdinku si zamilujete. A najmä jej cestu k sebe samej a k tomu, aby bola silnejšia.“ napísal USA Today o novinke Dublin Street. Príbeh o Jocelyn Butlerovej, ktorá sa roky skrývala pred vlastnou minulosťou, skončil v TOP 10 na druhej priečke.

Joss, ako ju všetci familiárne volajú, sa rozhodne ujsť pred spomienkami na tragické udalosti a presťahuje sa zo Spojených štátov do Škótska. Tvrdohlavo sa vyhýba blízkym vzťahom a preto nikto netuší, aký veľký žiaľ v sebe dusí. A ako musí dennodenne bojovať so svojimi démonmi...

Ak ste si obľúbili detektívku Jane Rizzoliovú a súdnu lekárku Mauru Islesovú, určite si stiahnite Čas lovcov od Tess Gerritsenovej. Ich najnovší prípad, v ktorom musia odhaliť hlavný motív vraha posadnutého navonok nezmyselným zabíjaním, bol v apríli tretí najsťahovanejší.

Rebríček TOP 10 najpredávanejších e-kníh za uplynulý mesiac zverejnila platforma Wooky, ktorá má najväčšiu ponuku na našom trhu (vyše 8000 e-kníh a viac ako 120 titulov e-periodík). Údaje o predajoch zhromaždila z e-shopov, ktoré fungujú na tejto platforme, ako Rajknih.sk, iBux.sk, Klobook.sk, Gorila.sk či oKnihe.sk.

Rebríček nezohľadňuje predaj cez Martinus, ani od vydavateľov, ktorý predávajú cez Amazon, či iBookstore.

TOP 10 najpredávanejšie e-knihy za apríl 2014
1) Nano (Robin Cook)
2) Dublin street (Samantha Youngová)
3) Čas lovcov (Tess Gerritsenová)
4) Na smrť II: Bez milosti (Jozef Karika)
5) London Road (Samantha Youngová)
6) Polícia (Jo Nesbo)
7) Kníhkupec (Mark Pryor)
8) Mafiáni • Krvavé príbehy – zúčtovanie? (Gustáv Murín)
9) Havraní princ (Elizabeth Hoytová)
10) Havranie dievča (Erik Axl Sund)