Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Knihy

Plamienok vydáva svoju prvú knihu

PLAMIENOK n.o. vydáva svoju prvú knihu Foto: Plamienok n.o.

12. marca 2014 o 17.00 v Gorila.sk Urban Space detský hospic Plamienok pokrstí svoju prvú knihu v oblasti detskej paliatívnej starostlivosti – An Unwanted Journey (Nechcená cesta).

Bratislava 6. marca (OTS) - Autormi knihy sú Prof. Rubén Bild a Iván Gómez. Krstu knihy sa zúčastní aj jej ilustrátor, Diego Leno zo Španielska. Roky práce s ťažko chorými deťmi nás naučili, ako je nesmierne dôležité byť otvorený vlastnej zraniteľnosti a slabosti. Musíme konať spontánne, byť sami sebou, no napriek tomu si musíme vždy uvedomovať, čo a prečo hovoríme. Až keď dieťa vidí, že aj my dospelí sa cítime zraniteľní, dokáže s nami nadviazať vzťah založený na dôvere a porozumení. Svoju zraniteľnosť nemusíme vždy vyjadrovať slovami. Už to, že ju vnímame, posilní našu dôveryhodnosť v očiach dieťaťa. Zraniteľnosť nie je synonymom slabosti.

Rubén Bild, PhD, je priekopníkom v oblasti detskej paliatívnej starostlivosti a čestný prezident PLAMIENOK n.o. Pracuje ako psychoanalytik a rodinný terapeut. Výcvik absolvoval pod vedením Anny Freud. Je riaditeľom Bild’s Inner Circus - školy komunikačných techník pre odborníkov v pomáhajúcich profesiách. Vyvinul model kreatívneho sprevádzania nevyliečiteľne chorých detí, adolescentov a rodín po strate blízkeho.

Iván Gómez pôsobí ako psychológ a Gestalt terapeut s mnohoročnou skúsenosťou v oblasti práce s deťmi a rodinami po strate blízkeho. Je riaditeľom Poradenského centra PLAMIENOK n.o. pre deti a rodiny po strate blízkeho a riaditeľom Centra kreatívneho sprevádzania v španielskej Valencii. Je lektorom kurzov a seminárov o detskej paliatívnej starostlivosti a sprevádzania po strate blízkeho.

Informácie o Plamienku
Plamienok je neštátne neziskové zdravotnícke zariadenie - detský domáci hospic, v ktorom sa staráme o nevyliečiteľne choré deti. Ponúkame im možnosť prežiť život doma, v kruhu svojich najbližších. Lekár, zdravotná sestra, psychológ a sociálny pracovník hospicu navštevujú deti v okruhu 2 hodín jazdy od Bratislavy (cca do 150-200 km) priamo doma. Všetky služby hospicu i zapožičanie potrebného prístrojového vybavenia poskytujeme bezplatne.

Každú rodinu po strate dieťatka navštívime a ponúkneme jej sprevádzanie v smútení formou osobných stretnutí s pracovníkmi hospicu. V roku 2011 sme otvorili Poradenské centrum pre rodiny, ktoré stratili dieťatko akýmkoľvek spôsobom (nielen pre nevyliečiteľnú chorobu) a pre deti, ktoré stratili súrodenca, rodiča alebo starého rodiča. Poradenské centrum im ponúka pomoc a podporu našich psychológov, terapeutov a špeciálne vyškolených dobrovoľníkov.

Naše skúsenosti a vedomosti odovzdávame prostredníctvom vzdelávacích kurzov aj ďalej študentom a odborníkom, aby sa úroveň starostlivosti o nevyliečiteľne choré deti na Slovensku neustále zlepšovala.