Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Knihy

Román SAMA odkrýva pocity krásnych single dievčat

Kniha Ivany Havranovej Sama. Foto: Marenčin PT

Kniha odkrýva kontroverzné pocity osamotených, krásnych dievčat, ktoré akoby muži nemali odvahu osloviť, akoby nemali odvahu s nimi žiť.



Bratislava 18. júla (TERAZ.sk) - Román SAMA Ivany Havranovej rozpráva príbeh, ktorý čerpá z dnešných čias, keď mnohí mladí ľudia žijú bez partnera, u rodičov a vinu na tom možno ani nenesú.

Táňa, krásne mladé a úspešné dievča sa po tragickej smrti svojho prvého milého dostane do bludného kruhu menom samota, z ktorého akoby nemala síl sa vymaniť. Býva s rodičmi, nespokojná takmer s každým dňom, ktorý neprináša zmenu.

Kniha odkrýva kontroverzné pocity osamotených, krásnych dievčat, ktoré akoby muži nemali odvahu osloviť, akoby nemali odvahu s nimi žiť. Obdivujú ich pôvab, ale pozvať ich na rande nedokážu. „ Keď človek kráča ulicou, stretne množstvo krásnych žien. Sú samé, nik ich nedrží za ruku, majú smutné oči. A tak som si povedala, že práve o týchto krásnych vílach našich ulíc napíšem knižku“, povedala autorka Ivana Havranová.

Ivana Havranová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala v redakcii denníka Smena, v časopise Zornička, neskôr v Československej televízii ako publicistka mládežníckeho magazínu Televízny klub mladých. Je autorkou viac ako 400 televíznych scenárov, množstva poviedok pre deti, rozhovorov, reportáží. Po roku 1989 založila vlastné vydavateľstvo, v ktorom vydávala časopisy Maxisuper, slovenský Bulvár, Lišiak a ďalšie. Je autorkou románu Lásky jednej smutnej krásky a úspešných poviedkových kníh Vydaté, Neverné a Rozvedené. Žije a tvorí v Bratislave.