Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Koronavírus

Hygienici zrušili karanténu na ulici v Bánovciach nad Bebravou

Testovanie obyvateľov na nový koronavírus 27. októbra 2020 v Bánovciach nad Bebravou, foto z archívu. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Obyvatelia ulice K nemocnici zostali v karanténe od 22. októbra po tom, čo hygienici zistili medzi komunitou štyri pozitívne testované deti.

Bánovce nad Bebravou 30. októbra (TASR) - Hygienici v piatok zrušili karanténne opatrenia pre obyvateľov viacerých bytových domov na ulici K nemocnici v Bánovciach nad Bebravou. Vyplýva to z vyhlášky Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Trenčín.

Povinnosť izolácie tak po novom neplatí pre obyvateľov bytových domov číslo 782, 783, 784 a 785/39. Rovnako už mesto v zmysle vyhlášky nemusí zabezpečiť dezinfekciu verejných priestranstiev v bezprostrednej blízkosti bytových domov.

Obyvatelia ulice K nemocnici zostali v karanténe od 22. októbra po tom, čo hygienici zistili medzi komunitou štyri pozitívne testované deti. Tie sa mali nakaziť v jednej z miestnych základných škôl. K plošnému obmedzeniu pohybu ako i testovaniu, ktoré obyvatelia absolvovali 27. októbra a zistili šesť pozitívnych, pristúpili hygienici vzhľadom na problém s dohľadaním kontaktov. Podľa epidemiológov tiež tamojší obyvatelia nedodržiavali opatrenia na zamedzenie šírenia nového koronavírusu. Plošnú karanténu kritizovala verejná ochrankyňa práv Mária Patakyová, ktorá mala pochybnosti o proporčnosti prijatého opatrenia a úrady vyzvala na nápravu.