Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Košický kraj

V Košickom kraji nemuseli komisie riešiť žiadny problém

Príprava miestnosti na Referendum na MÚ MČ Košice – Sever 6. februára 2015. Referendum sa bude konať na Slovensku v sobotu 7. februára 2015 od 7.00 hod. do 22.00 hod. Foto: TASR/Milan Kapusta

Komisia v jednom prípade len potvrdila právo zúčastniť sa na referende u občana SR s trvalým pobytom na Slovensku a s maďarskou národnosťou.

Košice 7. februára (TASR) – Za pokojné a bezproblémové označili predsedovia obvodných komisií v Košickom kraji dnešné ľudové hlasovanie. Približne hodinu pred uzatvorením miestností pre hlasovanie v referende tu neriešili žiadny problém.

„Žiadne zásahy našej komisie neboli potrebné, nedostali sme žiadnu sťažnosť ani podnet,“ uviedol pre TASR predseda Obvodnej komisie pre referendum v Košiciach Viliam Beňo.

Ani v obvode Košice-okolie nemuseli riešiť žiadnu sťažnosť. "Nemáme zatiaľ žiadne informácie, že by dochádzalo k nejakým problémom," potvrdila predsedníčka obvodnej komisie Anna Draxlerová. Podľa nej komisia v jednom prípade len potvrdila právo zúčastniť sa na referende u občana SR s trvalým pobytom na Slovensku a s maďarskou národnosťou.

Bezproblémový je podľa predsedu Obvodnej komisie pre referendum Juraja Pidu priebeh hlasovania aj v obvode Trebišov.

„Nezaznamenali sme počas celého dňa žiadny problém ani podnet od občanov,“ vyhlásila aj predsedníčka komisie v obvode Rožňava Anna Hlaváčová.