Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Košický kraj

V košickom kraji zaznamenali značný záujem o hlasovacie preukazy

Na snímke vľavo hlasovací preukaz na voľby do Národnej rady Slovenskej republiky (NR SR) a vpravo hlasovací preukaz príslušníka národnostných menšín. Foto: TASR/Vladimír Benko

Záujem v mestách Košického kraja bol pre dnešné parlamentné voľby väčší ako pred štyrmi rokmi.

Trebišov 5. marca (TASR) – Záujem o hlasovacie preukazy v okresných mestách Košického kraja bol pre dnešné parlamentné voľby väčší ako pred štyrmi rokmi.

"Mestský úrad v Trebišove vydal 475 hlasovacích preukazov pre parlamentné voľby osobám, ktoré si uplatnia právo voliť mimo okrskovej komisie ich trvalého bydliska," informovala TASR Martina Kužmová z mestského úradu. Doklad si mohli občania vybaviť do piatka (4.3.) 15.30 h.

Oproti roku 2012 vydali v Trebišove o 80 preukazov viac. V meste je zapísaných 17.357 voličov, z toho 55 voličov poslalo svoj hlas poštou, čo je o 22 viac ako pred štyrmi rokmi.

V meste Rožňava vydali na prebiehajúce voľby hlasovacie preukazy 473 žiadateľom. "Vydávali sme ich priebežne. Záujem sa v porovnaní s predošlými voľbami zvýšil približne o 50," informovala TASR Andrea Klenovská z mestského úradu. V Rožňave je zhruba 18.280 obyvateľov.

Aj v Gelnici počet záujemcov o preukazy narástol, potvrdil to primátor Dušan Tomaško. Vydali ich 141, v meste je 5136 oprávnených voličov.

Prečítajte si VŠETKO O PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH a sledujte s nami VOĽBY ONLINE