Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Andrej Sekera v drese Caroliny si vyslúžil „A“ na drese

Hráč Caroliny Hurricanes Andrej Sekera (4) strieľa gól brankárovi Columbusu Blue Jackets Anton Forsbergovi Foto: TASR/AP

Dvadsaťosemročný Sekera bude vykonávať podobnú funkciu prvýkrát po ôsmich sezónach strávených v profilige.

Carolina 9. októbra (TASR) - Kapitánom zámorského tímu Carolina Huricanes v 98. ročníku NHL bude piaty rok po sebe Eric Staal. Jeho prvým asistentom sa stal slovenský hokejista Andrej Sekera, druhé "áčko" bude po zranení nosiť na drese Jordan Staal. Do jeho návratu si ho budú alternatívne striedať Jay Harrison a Ron Hainsey.

Dvadsaťosemročný Sekera bude vykonávať podobnú funkciu prvýkrát po ôsmich sezónach strávených v profilige. "Máme v tíme dobrú skupinu lídrov a hoci ich je viac, v tejto sezóne budú mať písmeno na prednej strane dresu títo traja. Dá sa na nich spoľahnúť," povedal na oficiálnom webe Huricanes tréner Bill Peters.

Andrej Sekera otvorí svoju druhú sezónu v drese Caroliny v noci na sobotu na domácom ľade proti NY Islanders, ktorého brankárskou jednotkou je jeho krajan Jaroslav Halák. Ľubomír Višňovský hrať nebude, klub ho pred štartom profiligy umiestnil na listinu zranených hráčov.