Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Brodeur sa vracia na scénu, so St. Louis Blues podpísal ročnú zmluvu

Hráč Chicaga Blackhawks Marián Hossa (nie je na snímke) skóruje cez brankára New Jersey Devils Martina Brodeura v zápase zámorskej hokejovej NHL v Newarku 3. januára 2014. Foto: TASR/AP Photo

Výška zmluvy je 700.000 amerických dolárov a podľa trénera Blues Kena Hitchcocka by Brodeur mal nastúpiť buď vo štvrtkovom zápase v Chicagu, alebo v sobotňajšom na ľade New York Islanders.

St. Louis 2. decembra (TASR) - Slávny kanadský hokejový brankár Martin Brodeur sa definitívne vracia do kolotoča NHL, v utorok podpísal ročnú zmluvu zo St. Louis Blues. Informoval o tom oficiálny web zámorskej profisúťaže. St. Louis sa rozhodol k tomuto kroku potom, ako sa mu zranila brankárska jednotka Brian Elliott.

Elliotta vyradilo zranenie kolena a pauzovať by mal niekoľko týždňov. Brodeur bol najprv v klube na skúške, v utorok po tréningu ale už nasledoval podpis. "Cítim sa skvele. Skutočne si vážim túto príležitosť. Teším sa na ostrý štart," povedal pre stlouisblues.com.

Výška zmluvy je 700.000 amerických dolárov a podľa trénera Blues Kena Hitchcocka by Brodeur mal nastúpiť buď vo štvrtkovom zápase v Chicagu, alebo v sobotňajšom na ľade New York Islanders.

Štyridsaťdvaročný Brodeur bol bez angažmánu od minulej sezóny, v ktorej odchytal 39 duelov za New Jersey. V nich dosiahol tri čisté kontá, priemer 2,51 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,1 percenta. Brodeur spojil celú svoju doterajšiu kariéru s Devils, v drese "diablov" trikrát vybojoval Stanleyho pohár (1995, 2000, 2003) a štyrikrát získal prestížnu Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára profiligy (2003, 2004, 2007, 2008).

Je desaťnásobným účastníkom Zápasu hviezd a dvakrát získal s kanadskou reprezentáciou zlato na ZOH (2002, 2010). V NHL je držiteľom niekoľkých rekordov, v základnej časti odchytal spomedzi brankárov najviac zápasov (1,259), pripísal si najviac víťazstiev (688) i čistých kont (124).