Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Ďalši knockout rozhodcu na hráča, Foligna vyniesli z ľadu na nosidlách

Nick Foligno Foto: TASR/AP

Foligno bojoval pri striedačkách o puk s domácim Jeffom Carterom, ten ho pritlačil na mantinel tak nešťastne, že útočník Columbusu vrazil hlavou do lakťa čiarového arbitra.

Los Angeles 27. októbra (TASR) - Hokejista Columbusu Nick Foligno nedohral nočný zápas NHL na ľade Los Angeles po tom, čo v tretej tretine nešťastne narazil hlavou do čiarového rozhodcu. Krídelník Blue Jackets po náraze niekoľko minúte ležal na ľade a z klziska ho napokon museli odniesť na pojazdných nosidlách.

Hrozivý moment sa udial v 49. minúte za stavu 3:2 pre domácich "kráľov". Foligno bojoval pri striedačkách o puk s domácim Jeffom Carterom, ten ho pritlačil na mantinel tak nešťastne, že útočník "modrokabátnikov" vrazil hlavou do lakťa čiarového arbitra Shanea Heyera, ktorý sa už nestihol vyhnúť korčuľujúcej dvojici. Okamžite sa sklátil k ľadu, kde dlho ležal, pričom sa hýbal iba minimálne. So zafixovaným krkom ho nakoniec vyniesli z hracej plochy na nosidlách. Jeho zranenie by však podľa zámorských médií nemalo byť vážne. Ležiac na nosidlách ukázal publiku palec hore na znak, že je v poriadku. Takisto komunikoval s lekármi. "Bolo to skutočne strašidelné. Vieme, že Nick je tvrdý chlapík, takže keď dlho ležal na zemi, určite to muselo byť niečo vážne. Všetci sme mali o neho strach," povedal obranca hostí Ryan Murray.

Nick Foligno
Foto: TASR/AP


Podľa vyjadrenia predstaviteľov Columbusu bol Foligno celý čas pri vedomí, v Staples Center hneď po náraze absolvoval röntgenové vyšetrenie hlavy a krku a napokon ani nemusel ísť do nemocnice. "Pokiaľ viem, tak je pri vedomí. Odcestuje spolu s mužstvom," uviedol pre nhl.com Todd Richards, tréner Blue Jackets. Podľa neho jeho zverenci stratili po tomto momente koncentráciu. Následne inkasovali dva góly od Tannera Pearsona, ktoré definitívne rozhodli o triumfe Kings. "V takomto momente sa viac zaujímate o zdravie vášho spoluhráča, než o hru. Zápas je vtedy druhoradým," povedal Richards. Rovnako to cítili aj hráči Columbusu. "Po tom, čo sa zranil Nick, sme sa už iba veľmi ťažko koncentrovali na stretnutie," potvrdil obranca hostí Tim Erixon.