Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Gáborík sa strelecky prebudil, na výhru LA to však nestačilo

Hokejista Los Angeles Kings Slovák Marián Gáborík (vpravo) a spoluhráč Anže Kopitar zo Slovinska sa tešia po strelení gólu Foto: TASR/AP Photo

Presný zásah zo 48. minúty bol pre neho druhý v sezóne.

New York 13. novembra (TASR) - Ani gól slovenského útočníka Mariána Gáboríka nestačil hokejistom Los Angeles Kings k víťazstvu nad Anaheimom v zápase zámorskej NHL. V noci na štvrtok podľahli "králi" na súperovom ľade 5:6 po predĺžení a samostatných nájazdoch, keď o víťazný presný zásah sa postaral v druhej sérii rozstrelu Ryan Kesler.

V stretnutí bohatom na góly sa Gáborík zapísal do streleckej listiny v 48. minúte duelu, keď zvýšil na 4:3 pre hostí. Po priťuknutí od Drewa Doughtyho vo vlastnom obrannom pásme si po ľavej strane nakorčuľoval do priestoru medzi kruhmi a rýchlou strelou švihom prekvapil Jasona LaBarberu v bránke "káčerov". O štyri minúty neskôr strelil ďalší gól Los Angeles Justin Williams a zdalo sa, že kalifornské derby sa stane korisťou Kings. Domáci však stihli vyrovnať a po presných zásahoch Ryana Keslera a Ryana Getzlafa si vynútili predĺženie.

V nadstavenom čase gól nepadol a tak museli rozhodnúť samostatné nájazdy. Ako prvý sa k puku postavil Gáborík a ďalšou rýchlou strelou švihom nad lapačku LaBarberu namieril presne do ľavého horného rohu domácej bránky. Ako sa neskôr ukázalo, pre hostí to bol jediný presný zásah v rozstrele, keďže Jeff Carter a ani Anže Kopiar svoje pokusy neskôr nepremenili. Rozhodujúci samostatný nájazd zaznamenal v druhej sérii Kesler.

Fotogaléria zo zápasov NHL




"Myslím, že víťazstvo sme si dnes zaslúžili. Na bránku súpera sme vyslali takmer 50 striel, čo je dosť vysoký počet najmä proti tak kvalitnému defenzívnemu mužstvu ako sú Kings," uviedol po zápase Kesler.

Gáborík strávil na ľade celkovo 19:05 minút a pripísal si aj jednu plusku. Presný zásah zo 48. minúty bol pre neho druhý v sezóne.

Gól Mariána Gáboríka




Hokejisti Toronta triumfovali v domácom zápase nad Bostonom vysoko 6:1. Základ úspechu položili v druhej tretine, keď strelili štyri góly a dostali sa do pohodlného vedenia 5:1. "Medvedi", ktorým chýba zranený slovenský kapitán Zdeno Chára, tak prerušili päťzápasovú víťaznú sériu. Za domáci tím nastúpil aj útočník Richard Pánik a počas viac ako 12-minútového pobytu na ľade zaznamenal jednu strelu.

Na vysokej výhre domácich mal najväčšiu zásluhu elitný útok Phil Kessel, Tyler Bozak, James van Riemsdyk. Ofenzívne trio zaznamenalo spolu až osem kanadských bodov, lídrom bol Kessel, ktorý strelil prvé dva góly "javorových listov". Americkému reprezentantovi sa v minulosti proti Bostonu príliš nedarilo, na čom mal veľkú zásluhu Chára. "Aj bez neho je Boston výborný tím. Zdeno je však jeden z najlepších obrancov v lige a dnes im citeľne chýbal. Musím priznať, že aj ja som mal viac priestoru na ľade," uviedol po zápase Kessel.

Po štvrtom presnom zásahu Toronta z hokejky Bozaka sa v 24. minúte porúčal z bránky hostí fínsky gólman Tuukka Rask, ktoré nahradil jeho švédsky kolega Niklas Svedberg. O čestný gólový úspech Bostonu sa postaral v 35. minúte Dennis Seidenberg.

Sumáre NHL:

TORONTO - BOSTON 6:1 (1:0, 4:1, 1:0)

Góly: 7. Kessel (Phaneuf, Franson), 21. Kessel (Bozak, van Riemsdyk), 22. Rielly (Holland), 24. Bozak (van Riemsdyk, Franson), 30. van Riemsdyk (Bozak, Gardiner), 48. Holland (Komarov, Santorelli) - 35. Seidenberg (Lucic, Bergeron). Brankári: Bernier - Rask (24. Svedberg), strely na bránku: 33:26, 19.264 divákov



ANAHEIM - LOS ANGELES 6:5 pp a sn (0:2, 2:1, 3:2 - 0:0, 1:0)

Góly: 28. Fowler (Cogliano, Rakell), 32. Silfveberg (Kesler, Lindholm), 43. Kesler (Silfveberg, Beleskey), 55. Kesler (Vatanen, Lindholm), 59. Getzlaf (Smith-Pelly, Vatanen), rozh. sam. nájazd Kesler - 10. Kopitar, 20. Doughty (Muzzin, Carter), 30. Lewis (Clifford, McNabb), 48. GÁBORÍK (Doughty, Muzzin), 52. Williams (Martinez, Kopitar). Brankári: Andersen (30. LaBarbera) - Quick, strely na bránku: 49:26, 17.245 divákov



Slováci v akcii:

Richard Pánik (Toronto) 12:07 0 0 0 0 1 0
Marián Gáborík (Los Angeles) 19:05 1 0 1 +1 3 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/