Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Gáborík je blízko podpisu novej zmluvy s Los Angeles Kings

Slovenský hokejista Marián Gáborík z Los Angeles Kings Foto: TASR/AP

V prípade, že sa nedohodne s Kings na novom kontrakte, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom.

Los Angeles 24. júna (TASR) - Slovenský hokejový reprezentant Marián Gáborík zostane pravdepodobne aj v ďalšom období v Los Angeles Kings. Podľa kanadskej televíznej spoločnosti TSN je 32-ročný útočník blízko k podpisu novej zmluvy s klubom NHL, s ktorým v skončenej sezóne vybojoval Stanleyho pohár.

Gáboríka získali "králi" tesne pred uzávierkou výmien z Columbusu Blue Jackets a v novom tíme sa slovenský kanonier uviedol výborne. Žiaril najmä v zápasoch play off, v ktorých nastrieľal 14 gólov a zaostal iba o jeden presný zásah za klubovým rekordom legedárneho Wayna Gretzkého. Slovenský krídelník odohral v základnej časti za Kings a Blue Jackets dokopy 41 zápasov s bilanciou 11 gólov a 19 asistencií. V prvej polovici sezóny sa na neho lepila smola, keď najskôr vynechal 17 stretnutí pre zranenie kolena a potom ďalších 22 pre zlomeninu kľúčnej kosti. Zranenie mu znemožnilo aj štart na ZOH v Soči.

Odchovancovi trenčianskeho hokeja po sezóne vypršala platnosť päťročnej zmluvy, na základe ktorej zarábal 7,5 milióna dolárov ročne. V prípade, že sa nedohodne s Kings na novom kontrakte, stane sa 1. júla neobmedzeným voľným hráčom. Denník Toronto Sun cez víkend informoval, že najlepšiemu kanonierovi play off ponúklo vedenie Kings trojročný kontrakt v celkovej hodnote 15 miliónov dolárov.

Gáboríka draftovala v roku 2000 z 3. miesta Minnesota Wild, v drese ktorej strávil prvých osem sezón v kariére v NHL. Ďalšie štyri roky hral za New York Rangers, ktorý ho v roku 2013 vymenil do Columbusu. Dvojnásobný účastník ZOH (2006, 2010) odohral v NHL 810 zápasov s bilanciou 347+357.