Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Halák už naplno trénoval, v pondelok možno nastúpi proti Washingtonu

Brankár New Yorku Islanders Jaroslav Halák Foto: TASR/AP

S prvým tréningom brankárskej jednotky New Yorku Islanders po zranení dolnej časti tela vyjadril tréner Jack Capuano spokojnosť a keď všetko pôjde podľa plánu, Halák sa postaví do bránky.

New York 29. decembra (TASR) - Slovenský hokejový brankár Jaroslav Halák by sa už v pondelok mohol po zranení vrátiť do diania v NHL. S prvým tréningom brankárskej jednotky New Yorku Islanders po zranení dolnej časti tela vyjadril tréner Jack Capuano spokojnosť a keď všetko pôjde podľa plánu, Halák sa postaví do bránky "ostrovanov" v zápase proti svojmu bývalému klubu Washingtonu Capitals.

"Absolvoval veľmi kvalitný tréning a zdá sa, že je pripravený nastúpiť," povedal Capuano pre www.newsday.com. Islanders v nedeľu stiahli Haláka z listiny zranených hráčov, kam ho zapísali iba v sobotu so spätnou platnosťou od 20. decembra. Bez slovenského brankára neuspel newyorský tím dvakrát za sebou, keď pri prehre 1:3 s Montrealom bol v bránke Chad Johnson a potom prehre 3:4 s Buffalom po nájazdoch nezabránil Kevin Poulin. Halák pred svojim zranením vychytal dve víťazstvá počas dvoch dní proti Detroitu a Tampe Bay, keď v oboch prípadoch inkasoval len po jednom góle.

Reprezentačný gólman oblieka dres "ostrovanov", kde pôsobí aj obranca Ľubomír Višňovský, prvú sezónu a má 91,9-percentnú úspešnosť zákrokov. Na začiatku decembra prekonal klubový rekord legendárneho Billyho Smitha z roku 1982, keď vychytal 11 víťazstiev za sebou.