Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Hviezdami týždňa sú Seguin, Andersen a Stamkos

Tyler Seguin ešte v drese Bostonu Bruins, brankár Anaheimu Ducks Frederik Andersen a center Tampy Bay Lightning Steven Stamkos Foto: TASR/AP

Za prvú hviezdu vyhládili Seguina, ktorý okupuje popredné priečky kanadského bodovania súťaže za štyri góly a štyri asistencie.

New York 20. októbra (TASR) - Útočník Dallasu Stars Tyler Seguin, brankár Anaheimu Ducks Frederik Andersen a center Tampy Bay Lightning Steven Stamkos sa stali hviezdami týždňa v zámorskej NHL. Informoval o tom oficiálny portál hokejovej profiligy.

Za prvú hviezdu vyhládili Seguina, ktorý okupuje popredné priečky kanadského bodovania súťaže za štyri góly a štyri asistencie. Dallasu v troch dueloch pomohol k zisku piatich zo šiestich možných bodov. Hodnotené obdobie odštartoval piatym kariérnym hetrikom v súboji s Columbusom, nasledoval víťazný gól proti Pittsburghu a štyri asistencie pri prehre v predĺžení s Philadelphiou.

Brankár Andresen si za týždeň pripísal štyri víťazstvá v štyroch štartoch s priemerom 1,22 inkasovaného gólu na zápas a percentuálnou úspešnosťou zásahov 95,5. Anaheimu tak pomohol natiahnuť sériu víťazstiev na päť duelov. Úspešné obdobie zakončil premiérovým čistým kontom v kariére pri triumfe 3:0 nad St. Louis Blues, keď si pripísal 28 zákrokov.

Treťou hviezdou sa stal Stamkos, ktorý prispel v troch vystúpeniach k dvom víťazstvám Tampy Bay. Na konte má v sezóne už päť gólov, najmä vďaka ôsmemu hetriku v kariére pri triumfe 7:1 nad Montrealom. V tomto dueli sa prezentoval až dvanástimi strelami na bránku.