Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia NHL

Nájdite si svojho Jágra, na zápase v Edmontone ich bol celý tucet

Fanúšikova Jaromíra Jágra zamaskovaní do jeho podobizne s dlhými vlasmi sa bavia v hľadisku. Foto: FB Jaromír Jágr

Fanúšikovia 42-ročnej hokejovej ikony Jaromíra Jágra počas zápasu s Edmontom Oilers pripomenuli celej aréne, ako Jarda chodil na ľad zamlada.

Bratislava 22. novembra (Teraz.sk) – Hokejový svet by bol o poznanie bohatší, keby sa na našej planéte narodil viac Jaromírov Jágrov a nielen ten jeden jediný kladniansky rodák, aktuálne v službách „diablov“ z New Jersey. Ale aspoň v jednom zápase to neplatilo, aspoň raz bolo dosť Jágrov na poskladanie viacerých hviezdnych útokov. Experiment s „klonovaním“ Jágra sa udial dnes v noci na zápase v Edmontone, kde Jágrovym „diablom“ domáci „olejári“ podľahli 0:2.

Jaromír Jágr
Foto: web
Jágr síce nedal ani jeden z dvoch gólov Devils, dokonca ani na žiadny z nich neprihral. Napriek tomu zrejme svojmu tímu výrazne pomohol naštrbiť psychiku Oilers a tentoraz na to stačila jeho podobizeň. V hľadisku sa totiž objavilo hneď 11 „Jaromírov Jágrov“ s jeho povestným „három na Jágra“ z 80. a 90. rokov minulého storočia, ktoré mu vždy vytŕčalo spod prilby. Pohľad na celú skupinu Jágrov pokope iste zneistil aj zostavu Oilers, i keď v tejto sezóne opäť nemá dobrú fazónu a zohrieva dno tabuľky. Ale každá zbraň na súpera počas zápasu sa počíta ...

Jaromír Jágr
Foto: FB Jaromír Jágr
Jágrovci v hľadisku mali na sebe dresy tímov, za ktoré Jarda počas svojej dlhej kariéry za morom obliekal. Ich nápad zjavne rozcítil aj skutočného hokejového veľmajstra, na sociálnej sieti svojim klonom zložil poklonu, ktorá si už vyslúžila desaťisíce like-ov fanúšikov. „Chtěl bych poděkovat naší rodině , ze mi přijela fandit do Edmontonu:))) „

Video zo zápasu Edmonton Oilers - New Jersey Devils:





Jaromír Jágr je rodákom a hokejovým odchovancom kladnianskeho hokeja, kde v súčasnosti už aj vlastní miestny klub rytierov. Do NHL ho draftoval Pittsburgh Penguins už v roku 1990 z prvého kola, v dvoch nasledujúcich sezónach získal s tučniakmi Stanley Cup. V zámorskej najvyššej súťaži hral aj za kluby Washington Capitals, New York Rangers, Philadelphia Flyers, Dallas Stars a Boston Bruins. Potom nakrátko zamieril do Kontinentálnej hokejovej ligy, kde obliekal dres Avangard Omsk.

V roku 2013 sa vrátil do kolotoča NHL, aktuálne oblieka dres diablov z New Jersey. Je držiteľom dvoch zlatých a dvoch bronzových medailí z majstrovstiev sveta. Patrí k zlatým českým "hochom" z olymijského Nagana. Zo šampionátu pod piatimi kruhmi V Turíne si priviezol bronz. Na ostatných majstrovstvách sveta v bieloruskom Minsku ukončil reprezentačnú kariéru. Jeho fanúšikovia si pritom stále prajú, aby skutočný záver kariéry oslávil triumfom na svetovom šampionáte, ktorý bude hostiť jeho domovina na budúci rok.