Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia NHL

Jágr sa posunul na 5. miesto, už je lepší ako Dionne

Jaromír Jágr Foto: TASR/AP

Štyridsaťdvaročný Jágr nastúpil na svoj 1500. zápas v kariére a na konte má 1772 bodov. Ešte 26 mu chýba k tomu, aby dostihol na štvrtom mieste Rona Francisa.

New York 9. decembra (TASR) - Český hokejový útočník Jaromír Jágr v službách New Jersey Devils sa historickom poradí kanadského bodovania NHL posunul na 5. miesto.

V súboji s Carolinou Hurricanes (2:1) zaznamenal gól a asistenciu a v tabuľkách predbehol bývalú hviezdu Detroitu Red Wings, Los Angeles Kings a New Yorku Rangers Marcela Dionna.

Štyridsaťdvaročný Jágr nastúpil na svoj 1500. zápas v kariére a na konte má 1772 bodov. Ešte 26 mu chýba k tomu, aby dostihol na štvrtom mieste Rona Francisa. Český krídelník najskôr svojim 710. gólom v kariére vyrovnal s Carolinou na 1:1 a potom pripravil skvelou nahrávkou víťazný gól pre Adama Henriqua.

V počte strelených gólov je Jágr už len sedem zásahov za Philom Espositom, ktorému patrí piate miesto a v asistenciách je český útočník ôsmy. Celkovo ich nazbieral 1062 a už len jedna gólová nahrávka ho delí od vyrovnania Steva Yzermana.

Jágr v tejto sezóne odohral v drese Devils 27 zápasov, v ktorých nazbieral 17 bodov za 5 gólov a 12 asistencií.