Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Kings zaradili Richardsa na waiver listinu, hrozí mu presun na farmu

Ilustračné foto. Foto: TASR

Obhajca Stanleyho pohára sa chce zbaviť služieb skúseného kanadského hokejistu Mikea Richardsa. Vedenie "kráľov" ho zaradilo na listinu nechránených hráčov.

Los Angeles 27. januára (TASR) - Obhajca Stanleyho pohára Los Angeles Kings sa chce zbaviť služieb skúseného kanadského hokejistu Mikea Richardsa. Vedenie "kráľov" zaradilo v noci na utorok olympijského šampióna z Vancouveru 2010 na listinu nechránených hráčov. Ak si ho z nej do 24 hodín nestiahne žiadny iný klub NHL, prevelia Kings 29-ročného útočníka pravdepodobne na farmu do Manchestru (AHL), informoval webový portál stanice TSN.

Bývalý kapitán Philadelphie a kedysi 80-bodový hráč získal s LA dvakrát Stanley Cup a aj vďaka jeho príchodu sa z "kráľov" stala prvotriedna hokejová organizácia. V uplynulých rokoch však jeho produktivita postupne klesala a v tomto ročníku nazbieral v 47 zápasoch iba 15 bodov (5+10) a sedem mínusiek, pričom často nastupoval až vo štvrtom útoku. Kings sa ho už niekoľko týždňov pokúšali vymeniť, no nenašiel sa žiadny záujemca, ktorý by bol ochotný niesť záťaž jeho "tučného" kontraktu. Richards berie priemerne ročne 5,75 milióna dolárov, v aktuálnej sezóne však až sedem a budúci ročník 6 mil. USD. Zmluva mu vyprší až o šesť rokov.

"Neočakávam, že si ho niekto stiahne z waiver listiny. Mike dobre vie, čo potrebuje zlepšiť. Na farme sa však môže opäť dostať do formy a vrátiť sa späť. Aj Teemu Selänne vyzeral, že mu už došla energia, keď hral za Colorado a ako sa veci zvrtli. To isté sa môže stať aj Richardsovi," uviedol pre TSN generálny manažér LA Dean Lombardi.