Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia NHL

Najlepším nováčikom NHL bude jeden z trojice Ekblad, Gaudreau, Stone

Aaron Ekblad, archívne foto Foto: TASR/AP

Víťaz ocenenia bude vyhlásený 24. júna na slávnostnom ceremoniáli v Las Vegas.

New York 24. apríla (TASR) - Obranca Aaron Ekblad z Floridy Panthers a útočníci Johnny Gaudreau (Calgary Flames) a Mark Stone (Ottawa Senators) sú finalistami na zisk Calderovej trofeje pre najlepšieho nováčika zámorskej hokejovej NHL. Členovia Asociácie profesionálnych hokejových novinárov, ktorí vyberajú do hlasovania najlepších prvoročiakov, oznámili svoje nominácie v piatok. Víťaz ocenenia bude vyhlásený 24. júna na slávnostnom ceremoniáli v Las Vegas.

Ekblad ako jednotka draftu 2014 utvoril klubové rekordy pre obrancu-nováčika v počte gólov (12), asistencií (27) a bodovej produktivity (39). Iba o dva kanadské body zaostal za historickým rekordom Bobbyho Orra zo sezóny 1966/67. Deväťnásťročný Kanaďan bol najlepším hráčom floridského tímu v hodnotení plus/mínus bodov (+12).

Gaudreau a Stone ukončili základnú časť s rovnakou bodovou produktivitou (64). Jej víťazom sa stal Stone, ktorý strelil o dva góly viac ako Gaudreau. Útočník Ottawy pridal k 26 presným zásahom aj 38 asistencií, krídelník Calgary mal bilanciu 24+40.