Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia NHL

Zdeno Chára napokon neodcestuje s Bostonom na štvorzápasový trip

Zdeno Chára Foto: TASR/AP Photo/The Canadian Press, Fred Chartrand

Zranený slovenský obranca Zdeno Chára napokon neodcestuje s hokejistami Bostonu Bruins na nadchádzajúci štvorzápasový trip v NHL. Kapitán "medveďov" sa rozhodol zostať v Bostone.

Boston 29. novembra (TASR) - Zranený slovenský obranca Zdeno Chára napokon neodcestuje s hokejistami Bostonu Bruins na nadchádzajúci štvorzápasový trip v NHL. Kapitán "medveďov" sa rozhodol zostať v Bostone, kde bude pokračovať v rehabilitácii.

Chára si 23. októbra v zápase s New Yorkom Islanders poškodil zadný krížny väz v ľavom kolene a odvtedy svojmu tímu chýba. Pôvodné správy hovorili, že by mohol absolvovať výjazd po Kalifornii a Arizone, nakoniec sa ale rozhodol s mužstvom neodletieť. Do zostavy by sa tak najskôr mohol vrátiť 11. decembra, keď Bruins narazia na Chicago.

"'Zee' na trip nepôjde. Zostane tu, bude korčuľovať a pokračovať v rehabilitácii," povedal tréner Bruins Claude Julien pre bostonské médiá. Chára v uplynulých dňoch trénoval individuálne na ľade a je stále bližšie k návratu do zápasového kolotoča.

Boston cez víkend odcestuje na západ USA, kde nastúpi postupne v Anaheime, v Los Angeles, San Jose a v Arizone. Tridsaťsedemročný Chára pauzuje už viac ako mesiac. Prvotné prognózy naznačovali dĺžku nútenej absencie v rozpätí štyroch až šiestich týždňov. Zranenie si privodil v prvej tretine súboja proti Islanders po strete s kapitánom súpera Johnom Tavaresom.

Pre Cháru to je najdlhšia herná pauza odkedy prišiel do organizácie Bruins v sezóne 2006/2007. "Big Z" od svojho príchodu nikdy nevynechal viac ako päť zápasov v základnej časti a často hral aj so zranením.