Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Detroit získal z Dallasu útočníka Colea, Yandle ide do Rangers

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP Photo

Tridsaťšesťročný Cole v tejto sezóne v 57 zápasoch nastrieľal za Stars 18 gólov.

New York 2. marca (TASR) - Hokejový klub zámorskej NHL Detroit Red Wings získal skúseného útočníka Erika Colea z Dallasu Stars výmenou za dvoch talentovaných švédskych hráčov a výber v drafte. Informovala agentúra Reuters.

Dallas tak dostal práva na centra Mattiasa Janmarka a obrancu Mattiasa Bäckmana. Detroit tiež získal možné právo výberu v treťom kole tohtoročného draftu, Dallas riadny výber v 2. kole draftu.

Tridsaťšesťročný Cole v tejto sezóne v 57 zápasoch nastrieľal za Stars 18 gólov a pridal 17 asistencií. Celkovo má v kariére na konte 262 gólov a 264 asistencií v 881 zápasoch v drese Caroliny, Edmontonu, Montrealu a Dallasu. V Red Wings bude spoluhráčom dvojice slovenských mladíkov Tomáša Tatara a Tomáša Jurča.

Dvaja 22-roční hráči Bäckman a Janmark ešte v NHL neodohrali ani jeden zápas.

Hokejový klub zámorskej NHL New York Rangers získal obrancu Keitha Yandleho z Arizony Coyotes, informovala agentúra Reuters. V multivýmene jazdci tiež dostali obrancu Chrisa Summersa a právo výberu vo 4. kole vstupného draftu, opačným smerom putujú 19-ročný mladík Anthony Duclair, obranca John Moore a dva draftové výbery.

Dvadsaťosemročný Yandle odohral v tejto sezóne 63 zápasov, v ktorých získal 41 bodov. V lige sa trápiaci Coyotes za 24 hodín vymenili ďalšiu oporu, keď pred odchodom Yandleho uvoľnili útočníka Antoine Vermetteho do Chicaga. Arizona od Rangers dostala výber v prvom kole draftu 2016 a výber v 2. kole tohtoročného draftu.