Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Novinky z NHL: Vstupný draft v roku 2016 bude v Buffale

First Niagara Center Foto: wikipedia

V Buffale sa vstupný draft uskutoční tretíkrát v histórii a druhýkrát v hale First Niagara Center.

New York 14. októbra (TASR) - Vstupný draft zámorskej hokejovej NHL bude v roku 2016 hostiť Buffalo Sabres. Výber nováčikov sa uskutoční v dvoch dňoch, v piatok 24. júna a v sobotu 25. júna vo First Niagara Center a očakáva sa, že sa na ňom zúčastní až 15.000 fanúšikov a stovky zástupcov médií. V utorok o tom informovalo vedenie profisúťaže.

V Buffale sa vstupný draft uskutoční tretíkrát v histórii a druhýkrát v hale First Niagara Center. V roku 1991 sa ceremónia uskutočnila v Buffalo Memorial Auditorium a draftovou jednotkou sa vtedy stal Eric Lindros. V roku 1998 si Tampa Bay Lightining vybrala v Buffale z prvého miesta Vincenta Lacavaliera.

Na budúci rok organizuje draft Florida Panthers v BB&T Center v Sunrise. Udalosť sa uskutoční 26. a 27. júna.

Lecavalier a Coburn budú Philadelphii chýbať pre zranenia

Zámorský hokejový tím NHL Philadelphia Flyers sa musí zaobísť dva týždne bez útočníka Vincenta Lecavaliera, ktorý utrpel zranenie v dolnej časti tela. Pre podobné problémy vypadol zo zostavy aj obranca Braydon Coburn.

Lecavalier sa zranil v sobotňajšom zápase proti Montrealu Canadiens (3:4 pp a sn), keď nešťastne zblokoval strelu obrancu Marka Streita. V spomínanom zápase odohral skúsený útočník 16 minút a 10 sekúnd, no arénu Wells Fargo Center opustil podľa portálu Philly.com so špeciálnou topánkou na ľavej nohe. V troch zápasoch strelil Lecavalier jeden gól a zaznamenal dve asistencie.

Coburn nehral posledné dva zápasy a v pondelok stále netrénoval. V tejto sezóne nastúpil zatiaľ len v otváracom stretnutí Flyers proti Bostonu a pri prehre 1:2 mal tri strely na bránku, plusový bod a na ľade strávil 20:02 min. Pondelňajší tréning vynechal pre problémy so žalúdkom aj švédsky obranca Nicklas Grossmann. Flyers v utorok hostia doma "káčerov" z Anaheimu.