Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia NHL

Edmonton zdolal Tampu, dosiahol prvý triumf v sezóne

Útočník Tampy Bay Valtteri Filppula (51) a hráči Edmontonu Martin Marinčin (uprostred) a Ben Scrivens počas zápasu zámorskej NHL 20. októbra 2014 v Edmontone. Foto: TASR/AP

Edmontonu, za ktorý odohral 18:07 min a pripísal si jednu "plusku" slovenský obranca Martin Marinčin.

New York 21. októbra (TASR) - Hokejisti Edmontonu Oilers zvíťazili v zápase zámorskej NHL v noci na utorok na domácom ľade nad Tampou Bay 3:2.

Víťazný gól strelil v 57. minúte Ryan Nugent-Hopkins. Pre "olejárov" to bol vôbec prvý triumf v prebiehajúcej sezóne po piatich prehrách a odlepili sa z dna tabuľky Západnej konferencie.

Nugent-Hopkins sa presadil 3:25 min pred koncom riadneho hracieho času po tom, čo Tampa stratila puk vo vlastnom obrannom pásme. "Myslím si, že dnes sme naozaj tvrdo bojovali. V závere sa im podarilo vyrovnať, ale my sme skvele zareagovali. Naša útočná formácia s Taylorom Hallom a Jordanom Eberlem je znova pokope a chceli sme byť hnacou silou nášho tímu," povedal dvadsaťjedenročný center, pre ktorého to bol vôbec prvý presný zásah v sezóne. Hall zaznamenal gól a asistenciu a Eberle prihrávku na víťazný zásah.

"Nugent-Hopkins výborne korčuľoval a Eberle tvoril hru. Je zábava s nimi hrať. Ale dnes to nebolo iba o našej lajne, všetky mali dobré šance," povedal pre nhl.com Hall.

Edmontonu, za ktorý odohral 18:07 min a pripísal si jednu "plusku" slovenský obranca Martin Marinčin, sa tak podarilo pretrhnúť negatívnu sériu, keď z úvodných piatich duelov sezóny získali iba jediný bod.

"Blesky" zaznamenali tretiu prehru zo šiestich duelov. "Musíme sa zlepšiť. V tretej tretine sme ukázali, že vieme bojovať, ale iba to v tejto lige na víťazstvo nestačí. Proste sme nevedeli nič vytvoriť. Vždy, keď sme mali puk, odovzdali sme ho súperovi. Jednoducho, musíme hrať lepšie," výkon Tampy skritizoval brankár Ben Bishop, ktorý si pripísal 20 úspešných zákrokov.



EDMONTON - TAMPA BAY 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)
Góly: 25. Schultz (Yakupov, Hall), 35. Hall, 57. Nugent Hopkins Eberle) - 22. Boyle (Morrow, Garrison), 54. Connolly (Johnson). Brankári: Scrivens - Bishop, strely na bránku: 23:24, 16.839 divákov.





Slováci v akcii:

Martin Marinčin (Edmonton) 18:07 0 0 0 1 0 0

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty/