Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Novinky z NHL: Erskine na operácii, Grabovskij na listine zranených

Hokejista Washingtonu Capitals Michail Grabovskij (vpravo) prekonáva brankára Montrealu Slováka Petra Budaja a strieľa víťazný samostatný nájazd v zápase zámorskej hokejovej NHL Washington Capitals - Montreal Canadiens 29. októbra 2013. Washington vyhral 3:2 po samostatných nájazdoch. Foto: TASR/AP

Prehľad zranených hráčov z hokejovej NHL.

Washington 23. októbra (TASR) - Hokejový obranca John Erskine bude tímu zámorskej NHL Washington Capitals chýbať niekoľko týždňov. V stredu sa podrobil operácii medzistavcovej platničky v krku.

V tejto sezóne ešte Erskine neodohral v profilige ani jeden zápas, informoval portál TSN.

Islanders zaradili Grabovského pre otras mozgu na listinu zranených

Tím zámorskej NHL New York Islanders zaradil bieloruského hokejistu Michaila Grabovského na listinu zranených hráčov retroaktívne od 16. októbra. Útočník vtedy v súboji so San Jose pri výhre 4:3 po nájazdoch utrpel otras mozgu. V štyroch dueloch novej sezóny profiligy zaznamenal Grabovskij dva góly a jednu asistenciu. Tridsaťročný hráč v lete podpísal s "ostrovanmi" štvorročný kontrakt.

Coyle sa dohodol s Minnesotou na novej päťročnej zmluve

Americký hokejista Charlie Coyle sa dohodol s vedením klubu NHL Minnesota Wild na novej päťročnej zmluve. Kontrakt platný do roku 2020 mu vynesie 16 miliónov dolárov.

Dvadsaťdvaročný pravý krídelník pôsobí v tíme "divochov" tretiu sezónu. "Som rád, že rokovania sa skončili a nová zmluva je na svete. Teraz sa už môžem sústrediť len na hokej," uviedol Coyle pre kanadskú televíziu TSN.

Talentovaný útočník je jedným zo šiestich hráčov mladších ako 23 rokov, ktorí figurujú v zostave Wild. Minulý týždeň podpísal nový šesťročný kontrakt švédsky obranca Jonas Brodin, začiatkom septembra sa na tri roky upísal klubu aj švajčiarsky krídelník Nino Niederreiter. "Klub robí všetko preto, aby si udržal mladých hráčov pokope. My si to ceníme a snažíme sa odvádzať na ľade maximum. V šatni tvoríme dobrú partiu a rozumieme si aj na ľade. Som presvedčený, že náš klub čaká svetlá budúcnosť," dodal Coyle, ktorý v uplynulej sezóne odohral 70 duelov s bilanciou 12 gólov a 18 asistencií. Zaznamenal aj 108 bodyčekov, za čo mu v tejto štatistike patrilo v klubovom poradí tretie miesto.