Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

Skvelý Halák vyrovnal zápis Billyho Smitha: Rekordy sú vždy pekné

Jaroslav Halák v akcii v zápase New York Islanders - Ottawa Senators Foto: TASR/AP

Médiá začínajú Jaroslava Haláka spomínať aj ako kandidáta na Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára sezóny.

New York 3. decembra (TASR) - Jaroslav Halák sa zapísal do dejín New Yorku Islanders. Slovenský hokejový brankár vychytal desiate víťazstvo za sebou a vyrovnal klubový rekord člena Siene slávy NHL Billyho Smitha z roku 1982.

Vo forme hrajúci "ostrovania" vyhrali nad Ottawou Senators 3:2 po predĺžení.

Halák čelil len 18 strelám a nebol vo veľkej permanencii, čo niekedy býva pre brankára náročnejšie. "Vždy to je ťažké. Môžete si to skúsiť, požičiam vám výstroj," žartoval so zámorskými médiami Halák.

Islanders po skvelom novembri načali úspešne aj záverečný mesiac v roku a stále bez zraneného obranca Ľubomíru Višňovského vyhrali 12. z posledných 14 zápasov. Proti Senators však nepodali ideálny výkon.

"Každý zápas je iný, každý súper je iný. Dnes to bol taký zvláštny zápas, získali sme síce dva body, ale všetci vieme, že dokážeme hrať lepšie. Som si istý, že vo štvrtok podáme lepší výkon," dodal 29-ročný Halák, ktorého už médiá začínajú spomínať aj ako kandidáta na Vezinovu trofej pre najlepšieho brankára sezóny.



Po zápase Halák dostával z rôznych strán gratulácie za vyrovnanie klubového rekordu, ale zachoval si svoju prirodzenú skromnosť. "Rekordy sú vždy pekné, ale je to tímový výkon. Nezaslúžil som sa o to len ja," povedal Halák, ktorý patrí ku kľúčovým faktorom vynikajúceho štartu Islanders do sezóny. "Ostrovania" sú spoločne s Pittsburghom na čele Metropolitnej divízie, najbližšie sa predstavia vo štvrtok opäť proti Ottawe, ale tentokrát na jej ľade.