Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia NHL

VIDEO: Rangers doma využili postupový mečbal, Malkin i Crosby skončili

Oslava gólu, ktorý znamenal postup Rangers. Foto: TASR/AP

Hokejisti NY Rangers využili prvý mečbal na postup do 2. kola play-off.

New York 25. apríla (TASR) -Hokejisti New Yorku Rangers sa prebojovali do druhého kola play off zámorskej NHL, keď v noci na sobotu zdolali Pittsburgh Penguins 2:1 po predĺžení a vyradili ho v sérii 4:1 na zápasy.

O triumfe "jazdcov" rozhodol v 71. minúte útočník Carl Hagelin, ktorý najprv ani netušil, že puk z jeho hokejky skončil v bránke. "Zdalo sa mi, že fanúšikovia viac kričia a potom mi Dominic Moore zareval do ucha. Hneď mi naskočila husia koža, bol to neuveriteľný pocit," povedal strelec postupového gólu, ktorého vyhlásili za prvú hviezdu stretnutia. Rangers tak vyhrali všetky štyri zápasy pomerom 2:1, z toho posledné dva v predĺžení a všetkých päť duelov sa skončilo rozdielom jediného gólu (2:1, 3:4, 2:1, 2:1 pp, 2:1 pp z pohľadu NY).

Domácich podržal brankár Henrik Lundqvist, ktorý inkasoval iba jeden gól z 38 striel súpera. "Hrali dobre, každý zápas bol veľmi vyrovnaný, takže, ak by dnes vyhrali, veľa vecí by sa zmenilo. Cítili sme dôležitosť tohto zápasu, preto bolo úžasné, že sme dokázali zvíťaziť a zakončiť to takýmto spôsobom," povedal tridsaťtriročný švédsky gólman.

Rangers si v semifinále Východnej konferencie zmerajú sily s lepším z dvojice NY Islanders - Washington Capitals. Hráči z hlavného mesta vedú v sérii 3:2 na zápasy.

Ottawa zvíťazila v kanadskom derby na ľade Montrealu vysoko 5:1 a znížila stav série na 2:3 na zápasy. Hlavnou hviezdou bol brankár Craig Anderson, ktorý zlikvidoval až 45 striel súpera a zaznamenal 97,8% úspešnosť zákrokov. "Stále je pred nami dlhá cesta. Musíme aj ďalej tvrdo pracovať a pripraviť sa nasledujúci zápas, ktorý chceme taktiež vyhrať," povedal Anderson.

"Senátori" nezvládli prvé tri zápasy série a prehrávali už 0:3, no rovnako ako v závere základnej časti dokázali zabrať a opäť sa nesú na víťaznej vlne. "Keď sme prehrali tretí zápas, vedeli sme, že pred sebou máme veľmi ťažkú úlohu. Rovnako ako to bolo na konci januára. Sme v rovnakej situácii. Snažíme sa dosiahnuť zopár víťazstiev po sebe," dodal Anderson.

Aj v treťom zápase noci na sobotu bol hlavným hrdinom brankár. Devan Dubnyk pustil za svoj chrbát iba jeden puk, ďalších 36 striel súpera vykryl a tak Minnesota triumfovala na ľade St. Louis 4:1 a v sérii vedie 3:2 na zápasy. "Bol vynikajúci. Vždy má taký pozitívny postoj, to nám dodáva sebavedomie a vieme, že bude hrať dobre," povedal o brankárovi center "divochov" Charlie Coyle.

Zostrih duelu Rangers - Penguins


SUMÁRE:
NEW YORK RANGERS - PITTSBURGH PENGUINS 2:1 pp (1:0, 0:1, 0:0 - 1:0)

Góly: 5. Stepan (Boyle, Brassard), 51. Hagelin (Moore, McDonagh) - 38. Spaling (Downie, Crosby). Brankári: Lundqvist - Fleury, strely na bránku: 36:38, 18.006 divákov.
/konečný stav série 4:1, postúpili Rangers/

MONTREAL CANADIENS - OTTAWA SENATORS 1:5 (0:2, 0:1, 1:2)
Góly: 42. Gilbert (Pateryn, Eller) - 10. Ryan (Hoffman, Zibanejad), 16. Wiercioch, 35. Karlsson (Turris, Stone), 55. Condra, 60. Ryan (Hoffman, Zibanejad). Brankári: Price - Anderson, trely na bránku: 46:25, 21.287 divákov.
/stav série: 3:2/

ST. LOUIS BLUES - MINNESOTA WILD 1:4 (1:1, 0:2, 0:1)
Góly: 9. Tarasenko (Steen, Schwartz) - 12. Scandella (Spurgeon), 35. Niderreiter (Stewart), 37. Koivu (Parise, Suter), 55. Coyle (Vanek). Brankári: Allen - Dubnyk, strely na bránku: 37:19, 19.653 divákov.
/stav série: 2:3/