Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia NHL

Slovenské bodové suchoty v NHL, Detroit víťazne, Edmonton prehral

Tomáš Tatar strieľa na brankára Washingtonu Bradena Holtbyho Foto: TASR/AP
Brankár Edmontonu Ben Scrivens prikrýva puk, situáciu sleduje Martin Marinčin Foto: TASR/AP

Nepresadil sa ani hviezdny Alexander Ovečkin, ktorý nebodoval už v jeho piatom zápase za sebou, čo je v tomto ukazovateli jeho najhoršia séria v kariére.

New York 30. októbra (TASR) - Hokejisti Detroitu Red Wings zvíťazili v zápase NHL na ľade Washingtonu 4:2 vďaka trom gólom v záverečnej tretine. Dva z nich dal Justin Abdelkader, ktorý predtým asistoval aj pri presnom zásahu Gustava Nyquista. V drese víťazov nastúpilo duo slovenských útočníkov Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo, ani jeden z nich nebodoval.

Zápas začala veľká chyba rozhodcov, ktorí v 7. minúte za stavu 0:0 neuznali gól útočníka Detroitu Drewa Millera pre údajný faul jeho spoluhráča Lukea Glendeninga na domáceho brankára Bradena Holtbyho. Videozáznam však odhalil, že Glendening sa súperovho muža v maske ani nedotkol a Holtby spadol sám bez cudzieho zavinenia, takže o napadnutí brankára nemohlo byť ani reči. Capitals vstupovali do tretej časti s vedením 2:1, ktoré však trestuhodne pustili z rúk. "Každá strata puku sa skončila gólom v našej sieti. Takéto chyby nás zabíjajú," priznal pre zámorské médiá tréner Washingtonu Barry Trotz. "Ukázali sme charakter, keď sme sa ani za nepriaznivého stavu nevzdali a v tretej tretine podali extrémne dobrý výkon," pochvaľoval si brankár "červených krídel" Jimmy Howard, ktorý kryl 25 striel súpera. Tatar odohral takmer 14 minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod. Jurčo strávil na ľade vyše 10 minút. V domácom drese sa napriek siedmim streleckým pokusom nepresadil kapitán Alexander Ovečkin, ruský krídelník nebodoval už v jeho piatom zápase za sebou, čo je v tomto ukazovateli jeho najhoršia séria v kariére.



V druhom zápase programu vyhral Nashville v Edmontone 4:1, v drese domácich Oilers odohral slovenský obranca Martin Marinčin takmer 18 minút a do štatistík si zapísal jeden mínusový bod. Dvoma gólmi sa pod triumf Predators podpísal útočník Craig Smith. Kanadský klub tak ukončil sériu štyroch víťazstiev. Zaujímavosťou je, že kým Oilers všetky štyri zápasy v tejto sezóne so súpermi z Východnej konferencie vyhrali, všetkých šesť súbojov s tímami zo západu prehrali. "Musíme nájsť spôsob, ako zdolať tímy zo západu, lebo to je naša konferencia. Majú odlišný štýl hry ako súperi z Východnej konferencie, no viem, že dokážeme proti nim hrať," vyslovil sa center "olejárov" Ryan Nugent-Hopkins.



Fotogaléria zo zápasov NHL





Sumáre NHL:
EDMONTON - NASHVILLE 1:4 (0:0, 0:2, 1:2)
Góly: 49. Hall (Nugent-Hopkins, Eberle) - 27. C. Smith (Roy, Josi), 28. Beck (Wilson, Ekholm), 41. Weber (Ribeiro), 53. C. Smith (Cullen, Josi). Brankári: Scrivens - Rinne, strely na bránku: 27:35, 16.839 divákov.

WASHINGTON - DETROIT 2:4 (0:0, 2:1, 0:3)
Góly: 34. Kuznecov (Ward, Holtby), 40. Brouwer (Carlson, Burakovsky) - 29. Nyquist (Abdelkader, Quincey), 45. Abdelkader, 51. Abdelkader (Dacjuk, Zetterberg), 60. Dacjuk (Zetterberg, B. Smith). Brankári: Holtby - Howard, strely na bránku: 27:22, 18.506 divákov.

Slováci v akcii:
Martin Marinčin (Edmonton) 17:52 0 0 0 -1 2 0
Tomáš Jurčo (Detroit) 10:37 0 0 0 0 0 0
Tomáš Tatar (Detroit) 13:52 0 0 0 -1 1 2

/legenda: minutáž, góly, asistencie, body, (+/-), strely na bránku, trestné minúty, brankári: minutáž, počet inkasovaných gólov/počet striel, percentuálna úspešnosť zásahov/