Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia NHL

Tatar a Jurčo asistovali pri výhre Detroitu, na úvod vypadol prúd

Slovák Tomáš Tatar (vpravo) z Detroitu gratuluje ku gólu svojmu spoluhráčovi Dannymu DeKeyserovi (uprostred) v zápase zámorskej hokejovej NHL Detroit Red Wings - Vancouver Canucks v Detroite 30. novembra 2014.Vľavo Riley Sheahan. Foto:

Stalo sa tak už po po 29 sekundách prvej tretiny proti Vancouveru a duel museli v aréne Joea Luisa prerušiť.

Detroit 30. novembra (TASR) - Slovenskí hokejoví útočníci Tomáš Tatar a Tomáš Jurčo pomohli asistenciami k výhre Detroitu nad Vancouverom 5:3 v nedeľňajšom zápase zámorskej NHL.

Duel museli prerušiť už po 29 sekundách prvej tretiny, keďže v aréne Joea Luisa prišlo k výpadku prúdu. Poruchu opravili za necelú polhodinu a zápas pokračoval ďalej.

Úvod vyšiel lepšie domácim, ktorí sa rýchlo ujali dvojgólového vedenia, keď oba presné zásahy padli po rýdzo švédskej spolupráci. Najskôr sa v 4. minúte presadil obranca Niklas Kronwall, na 2:0 zvýšil útočník Gustan Nyquist. Pri oboch góloch si pripísal asistencie ich krajan Henrik Zetterberg, kapitán "červených krídiel" tak bodoval v štvrtom súboji za sebou.

Hostia z Kanady v úvode druhého dejstva znížili zásluhou Lindena Veya. V 35. min však bol rozdiel v skóre opäť dvojgólový, keď v presilovej hre prekonal brankára "kosatiek" Ryana Millera ruský center Pavel Dacjuk. Ten aj s prispením obrancu Vancouveru Lucu Sbisu dorazil do siete puk po strele Tomáša Tatara.

Canucks však nezložili zbrane, v 53. minúte to bolo opäť iba o gól, keď skóroval Shawn Matthias. Detroit však potreboval na odpoveď iba 70 sekúnd. V útočnom pásme rozohrali akciu Tomáš Jurčo s Rileym Sheahanom, puk sa dostal na modrú čiaru k obrancovi Dannymu DeKeyserovi a ten tečovanou strelou od dvoch bekov hostí prekvapil bezmocného Millera - 4:2.

Vancouveru sa tretíkrát v zápase podarilo znížiť na rozdiel jediného gólu, keď svoj druhý presný zásah v zápase zaznamenal Vey, ale na viac už "kosatky" v nedeľu nemali. Gólový účet stretnutia uzavrel Dacjuk, ktorý skóroval do prázdnej brány hostí pri ich hre bez brankára.

Detroitský tréner Mike Babcock aj napriek plnému bodovému zisku nebol po zápase úplne spokojný. "Vôbec si nemyslím, že sme odohrali dobré stretnutie. Určite máme na viac ako sme dnes ukázali. Dopustili sme sa viacerých zbytočných strát puku a najmä v tretej časti hry sme dovolili súperovi, aby nás zatlačil do vlastnej tretiny. Dosiahli sme víťazstvo, ale bolo to s chybami," uviedol pre oficiálny web profiligy domáci kouč.


výsledok:

DETROIT - VANCOUVER 5:3 (2:0, 1:1, 2:2)
Góly: 4. Kronwall (Ericsson, Zetterberg), 12. Nyquist (Zetterberg, Franzen), 35. Dacjuk (TATAR, Kindl), 54. DeKeyser (Sheahan, JURČO), 60. Dacjuk - 23. Vey, 53. Matthias (Weber, Vey), 57. Vey (Matthias, Richardson). Brankári: Howard - Miller, strely na bránku: 30:33, 20.027 divákov


VIDEO: Výpadok prúdu po 29 sekundách




Fotogaléria zo zápasu